Gorghiu: Voi propune în BPN ca Dacian Cioloș să fie candidatul PNL pentru postul de premier

Gorghiu: Voi propune în BPN ca Dacian Cioloș să fie candidatul PNL pentru postul de premier

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat luni că va propune în Biroul Politic Național ca Dacian Cioloș să fie candidatul partidului pentru funcția de premier.

"Dacian Cioloș va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei, care își vor exercita votul. Procedura este, conform statutului, nefinalizată astăzi pentru că un Consiliu Național trebuie să formalizeze decizia din BPN", a spus Gorghiu, înainte de ședința conducerii PNL.

Liderul PNL a precizat că Dacian Cioloș și-a dat acceptul pentru această propunere.

Ea a adăugat că premierul nu se va înscrie în niciun partid politic. "Domnia sa a ales să rămână acea persoană care își respectă angajamentele până la finalizarea mandatului, lucru care nu ne încurcă, nu mai are mult, nu ne deranjează, ba dimpotrivă suntem perfect de acord că are obligația să-și respecte cuvântul până la finalizarea mandatului de prim-ministru, așa cum și-a asumat la începutul acestuia", a spus președintele PNL.

Gorghiu a explicat că nu există niciun impediment din punctul de vedere al Statutului PNL pentru a desemna o persoană care nu este membră a partidului drept candidat al liberalilor pentru poziția de prim-ministru.

"Nu se știe ce va rezerva viitorul, dar nu este o problemă statutară această desemnare, ba dimpotrivă este în spiritul și în litera dispozițiilor din Statutul PNL", a adăugat liderul partidului.

Ea a spus că nu a discutat cu Cioloș despre o prezență a acestuia la mitingul liberalilor care ar urma să aibă loc pe 5 noiembrie, dar nu exclude această posibilitate.

Gorghiu a precizat totodată că nu a discutat cu Dacian Cioloș în legătură cu participarea acestuia la campania electorală.

"Singura premisă de la care am pornit și noi și domnia sa a fost aceea de a respecta platforma 'România 100', împreună cu programul de guvernare al PNL. Câtă vreme cele două sunt perfect compatibile și regăsiți acele principii corecte că stau la baza programului de guvernare toată lumea a fost mulțumită și împăcată", a afirmat președintele PNL.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria