Gorj: 9 bărbați bănuiți de braconaj cinegetic, reținuți în urma perchezițiilor de luni

Gorj: 9 bărbați bănuiți de braconaj cinegetic, reținuți în urma perchezițiilor de luni

Polițiștii gorjeni au reținut, în urma perchezițiilor efectuate luni la persoane bănuite de braconaj, nouă bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 47 ani, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj.

Potrivit sursei citate, luni, polițiștii din cadrul IPJ Gorj au efectuat percheziții într-un număr de 44 locații , la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive și comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit, de către persoane neautorizate, a năvoadelor și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Au fost continuate cercetările într-un dosar penal, sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, reieșind faptul că în perioada noiembrie 2015 — martie, 25 de persoane ar fi participat la acte de braconaj pe raza fondurilor cinegetice din zona localităților Mătăsari, Dragotești, Rovinari, Negomir și Bâlteni.

"În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor, următoarele bunuri: 42 de arme de vânătoare, 5 arme de tir sportiv cu glonț, 4 arme neletale și 6.217 cartușe de vânătoare, deținute în mod legal de către persoanele autorizate, 16 dispozitive de sertizat cartușe, 3.250 kg pulbere pentru confecționat cartușe, 334 de capse de inițiere, 4 trofee de cerb, 23 de trofee de căprior, 600 de articole pirotehnice (petarde), 5.000 m de plasă de tip monofilament pentru pescuit, 265 de kg carne de vânat și 52 de lațuri confecționate artizanal pentru capturarea vânatului pe fondurile cinegetice", se mai precizează în comunicatul de presă.

În urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore a 9 suspecți, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani, din orașul Rovinari și comunele Dragotești și Borăscu. Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca în cursul zilei de marți să fie prezentați procurorilor cu propuneri legale.

AGERPRES / (AS — autor: Irina Poenaru, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...