Gorj: Angajații CEO continuă greva foamei în fața sediului CEO; un protestatar a fost luat cu ambulanța

Cei 17 angajați ai subunităților Complexului Energetic Oltenia aflați în greva foamei își vor continua forma extremă de protest până când reprezentanții Ministerului Energiei vor anunța că renunță la mutarea sediului social al companiei la București, a declarat joi, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldărușe.

Potrivit acestuia, reprezentanții organizațiilor sindicale din minerit și energie au participat la o întâlnire cu administrația CEO pentru a stabili următoarele măsuri care vor fi luate în vederea reorganizării și eficientizării companiei. În urma discuțiilor din comisia mixtă, au fost decise acordarea sumei de 100 lei pentru fiecare angajată cu ocazia zilei de 8 martie, intrarea în șomaj tehnic prin rotație a subunităților miniere și efectuarea de disponibilizări în funcție de vârsta de pensionare și plecarea voluntară a angajaților.

Liderul SMEO a adăugat că în ceea ce privește mutarea sediului la București, principala nemulțumire pentru care se află în greva foamei, reprezentanții administrației nu au făcut nicio referire pentru a se renunța la acest lucru, fapt care duce la continuare protestului de către cei 17 mineri și energeticieni.

"Subiectul sporului de noapte a fost creat artificial ca în spatele lui să se joace mutarea CEO. (...) Referitor la disponibilizarea de personal, acolo unde sunt oameni care doresc să plece voluntar cu o anumită sumă de bani, nu există nicio problemă, nu ne vom opune niciodată. La fel, acolo unde sunt aproape de vârsta de pensionare, tot nu avem probleme, nu s-a avansat niciun număr de către administrație, dar e clar că vor fi făcute disponibilizări. Suntem hotărâți să continuăm protestele, lucrurile se vor agrava dacă nu se iau măsuri, stăm în grevă tot pentru sediul companiei, o mai spun încă o dată, sediul companiei va fi începutul dezastrului pentru această companie. Comunicatul de ieri al ministrului Energiei spune clar că propunerea de mutare a sediului a venit din partea directoratului. Există reprezentanță la București deja, aici se văd intențiile de a duce compania în insolvență și a face restructurări masive", a spus Gabriel Căldărușe.

Unul dintre protestatarii aflați în greva foamei a fost luat cu ambulanța după ce i s-a făcut rău. Medicii au constatat că avea tensiunea mare și nu a mai putut continua protestul.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea