Gorj: Conducerea UCB suspendă toate cursurile după ce o studentă a fost izolată în secţia Boli Infecţioase

Gorj: Conducerea UCB suspendă toate cursurile după ce o studentă a fost izolată în secţia Boli Infecţioase

Conducerea Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu a decis, luni, suspendarea tuturor cursurilor desfăşurate în cele două sedii ale instituţiei de învăţământ superior timp de o săptămână, după ce o studentă care s-a întors sâmbătă din Italia a fost izolată de către medici în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

Purtătorul de cuvânt al UCB, Iulian Ţimpea, a declarat, pentru AGERPRES, că s-a luat decizia suspendării cursurilor până lunea viitoare, cu menţiunea că, dacă în cazul tinerei izolate, testul de coronavirus va ieşi negativ, conducerea instituţiei va discuta reluarea orelor mai devreme.

Până luni se suspendă toate cursurile din universitate, atât cele din Campusul din Debarcader, unde a fost prezentă tânăra cu suspiciune de coronavirus, cât şi cele din clădirea din centrul municipiului. Cu menţiunea că, în cazul în care, peste două zile, dacă testul pentru coronavirus va ieşi testul negativ, se va lua în discuţie reluarea cursurilor mai devreme. Tânăra este studentă în anul I la Kinetoterapie în cadrul Facultăţii de Ştiinţe medicale", a spus Iulian Ţimpea.

O tânără care s-a întors sâmbătă din Italia, studentă a Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, va fi izolată în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), ea neavând simptome specifice coronavirusului, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Elena Piţian.

"Este vorba de o tânără care a venit din Italia, dar nu din zonele în care sunt înregistrate cazuri de coronavirus. Simptomatologie practic doar viroză, o stare subfebrilă şi rinoree, s-a prezentat la cabinetul facultăţii şi, ţinând cont că vine din Italia, s-a hotărât să se ia măsuri să se izoleze la secţia de Boli Infecţioase ca apoi şi în Universitate să se facă curăţenie, dezinfecţie şi să se evite alte probleme, dar, momentan, ea nu are niciun diagnostic cert că are ceva mai grav", a precizat Elena Piţian.

Ea a adăugat că, în prezent, la nivel judeţean mai sunt alte trei persoane autoizolate la domiciliu care s-au întors recent din Italia.

"Mai sunt alte trei autoizolate la domiciliu care au venit din Italia, tot la fel, nu vin din zona de carantină. Nu au simptomatologie, nu prezintă nimic, oamenii au preferat să stea la domiciliu", a mai spus Elena Piţian.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu, a precizat, pentru AGERPRES, că la nivel judeţean au fost pregătite trei spaţii de carantină cu o capacitate de aproximativ 90 de locuri. AGERPRES/(A, AS - autor: Irina Poenaru, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

4 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska