Gorj: IPJ efectuează cercetări în cazul inspectorului DSP cu COVID-19 care a decedat

Gorj: IPJ efectuează cercetări în cazul inspectorului DSP cu COVID-19 care a decedat

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au demarat verificări în cazul decesului angajatului DSP , a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Miruna Prejbeanu.

În paralel, o anchetă este derulată şi la nivelul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Totodată, prefectul Corneliu Răducan Morega a anunţat că va trimite Corpul de control la SJA Gorj pentru a verifica dacă s-au respectat toate procedurile în cazul decesului angajatului DSP.

La finalul verificărilor, raportul Corpului de control al prefectului va fi făcut public.

Un salariat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, bolnav de COVID-19, a murit, sâmbătă seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, după ce a fost preluat de la Spitalul Târgu Cărbuneşti cu o ambulanţă, pentru a fi transferat la o unitate medicală din Bucureşti, însă pe drum o siguranţă a tabloului electric al salvării a cedat, iar ventilatorul nu a mai funcţionat.

"Pacientul respectiv era internat la Spitalul Târgu Cărbuneşti în stare destul de gravă. A fost solicitată ambulanţa pentru transferul dumnealui la Spitalul Universitar Bucureşti, la 15,02 maşina a plecat către spital pentru preluarea pacientului, a fost luat pe ventilator, pentru că avea nevoie de oxigen. La intrarea în Râmnicu Vâlcea, una dintre siguranţele din tabloul electric al ambulanţei a cedat şi ventilatorul nu a mai funcţionat. Echipajul a trecut pe ventilare manuală pe balon şi a luat hotărârea de a intra în UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea. La 17,30, pacientul a fost predat în UPU Râmnicu Vâlcea, a fost stabilizat, dar ulterior, din cauza stării de sănătate foarte grave, starea de sănătate a început să se deterioreze, la ora 20,00, deci după două ore şi jumătate de la predarea în UPU. La ora 20,00 acesta a intrat în stop cardiorespirator şi a murit", a declarat duminică, pentru AGERPRES, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Constantin Mitroi.

Adrian-Virgil Dobrin, în vârstă de 48 de ani, era inspector şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj şi era internat cu COVID-19 la Spitalul Târgu Cărbuneşti de la începutul lunii martie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /