Gorj: Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, eliberat din arest

Gorj: Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, eliberat din arest

Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurențiu Ciobotărică, a fost eliberat, joi seara, din arest după ce mandatul de reținere pentru 24 de ore a expirat, acesta nedorind să facă declarații la ieșirea din sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj.

Managerul interimar al CEO a fost reținut miercuri seara de polițiștii gorjeni pentru abuz în serviciu , el fiind acuzat că a acordat suma de 120.000 lei unui membru al Directoratului companiei, ca să demisioneze.

Laurențiu Ciobotărică este acuzat că în luna ianuarie a acestui an a acordat, prin hotărâre de Directorat, suma de 120.000 lei lui Aurel Medințu, la acel moment director al Diviziei Energie din cadrul companiei, pentru a încheia cu acordul părților mandatul său de conducere. Anchetatorii susțin că Medințu nu ar fi avut dreptul să încaseze respectivii bani, administrația CEO luând această hotărâre în baza unui plan conform căruia salariații companiei au dreptul să plece la cerere cu șase salarii compensatorii.

"La data de 11 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 41 de ani, din județul Dâmbovița, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Din cercetări a rezultat faptul că suspectul, în cursul anului 2015, cu știință și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că ar fi aprobat și ar fi acordat o compensație financiară unui membru al directoratului pentru încetarea contractului de mandat", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

La audieri a fost adusă și șefa Direcției Juridice din cadrul CEO, Dorina Jianu, cea care a permis alocarea sumei de 120.000 către fostul director al Diviziei Energie, aceasta părăsind sediul IPJ Gorj fără a da declarații.

Dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Târgu-Jiu a fost declinat, joi, către Direcția Națională Anticorupție (DNA) Craiova.

AGERPRES/(A, AS — autor: Irina Poenaru, editor: Elena Stanciu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...