Gorj: Om de afaceri reţinut pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 950.000 de lei

Gorj: Om de afaceri reţinut pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 950.000 de lei

Un om de afaceri din comuna Glogova a fost reţinut de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, fapte în formă continuată, cu un prejudiciu de aproximativ 950.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă postat joi pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat cercetările într-un dosar penal aflat în lucru, procedând la reţinerea unui bărbat, de 47 de ani, din comuna Glogova, administrator şi reprezentant legal al două societăţi comerciale, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

"În fapt, s-a reţinut că în perioada 2012 - 2015 ar fi comercializat material lemnos către persoane fizice, dar şi către persoane juridice, fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile realizate, producând un prejudiciu în cuantum de 954.000 de lei. Totodată, acesta, cu rea-credinţă, a solicitat şi obţinut de la bugetul de stat cu titlu de rambursări de TVA sau a compensat cu alte obligaţii datorate bugetului de stat suma de 1.300.000 de lei. De asemenea inculpatul, a creditat, cu titlu de aport personal, cele două societăţi comerciale, cu suma de 1.163.000 de lei, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acesteia", se menţionează în comunicatul de presă.

Urmează ca în cursul zilei de joi inculpatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES / (AS - autor: Irina Poenaru, editor: Nona Jalbă, editor online Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...