Gorj: Şapte persoane, între care pădurari şi un şef de ocol, reţinute pentru infracţiuni la regimul silvic

Gorj: Şapte persoane, între care pădurari şi un şef de ocol, reţinute pentru infracţiuni la regimul silvic

Şapte persoane, între care doi pădurari şi un şef de ocol silvic, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru infracţiuni la regimul silvic, în acest caz fiind efectuare, anterior, 22 de percheziţii domiciliare, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Cristina Ciobanu, este vorba despre T.I., având calitatea de şef ocol silvic în cadrul unui ocol silvic din judeţul Gorj, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale, săvârşite în lunile iunie şi iulie), fals intelectual în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat, complicitate la tăiere nelegală de arbori, complicitate la furt de arbori.

Cel de-al doilea reţinut este L.T.N., inginer silvic în cadrul unui ocol silvic din judeţul Gorj, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (săvârşită în luna mai 2018), fals intelectual, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori.

Suspecţii G.I.A. şi B.R., având calitatea de şef district şi, respectiv, inginer silvic, în cadrul unor ocoale silvice din judeţul Gorj, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi favorizarea infractorului.

Cel de-al cincilea suspect este T.P., administrator de fapt al unei societăţi comerciale cu profil exploatări forestiere, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere nelegală de arbori şi instigare la furt de arbori, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi instigare la fals intelectual.

Totodată, au mai fost reţinuţi V.D.V., pădurar în cadrul unui ocol silvic, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori, complicitate la furt de arbori şi T.D., pădurar de canton în cadrul unui ocol silvic, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere nelegală de arbori, furt de arbori, folosirea unor dispozitive false de marcare şi folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane.

"Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun. În această cauză, care este una complexă, au fost efectuate de către organele de anchetă în perioada anterioară un număr de 22 de percheziţii domiciliare", a precizat Cristina Ciobanu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…