Gorj: Studenta UCB care s-a întors recent din Italia nu are coronavirus

Gorj: Studenta UCB care s-a întors recent din Italia nu are coronavirus

Rezultatul probelor biologice prelevate de la tânăra de 21 de ani, studentă a Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, care s-a întors sâmbătă din Italia, este negativ pentru infecţia cu virusul COVID-19, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Gorj, Cristinel Rujan.

"Rezultatul analizei de la 'Matei Balş' cu privire la tânăra de 21 de ani este unul negativ. Nu este infectată cu COVID-19", a spus Cristinel Rujan.

O tânără care s-a întors recent din Italia a fost izolată în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), ea neavând simptome specifice coronavirusului, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Elena Piţian.

"Este vorba de o tânără care a venit din Italia, dar nu din zonele în care sunt înregistrate cazuri de coronavirus. Simptomatologie practic doar viroză, o stare subfebrilă şi rinoree, s-a prezentat la cabinetul facultăţii şi, ţinând cont că vine din Italia, s-a hotărât să se ia măsuri să se izoleze la secţia de Boli Infecţioase ca apoi şi în universitate să se facă curăţenie, dezinfecţie şi să se evite alte probleme, dar, momentan, ea nu are niciun diagnostic cert că are ceva mai grav", a precizat Elena Piţian. AGERPRES/(A - autor: Irina Poenaru, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria