Gorj: Tânără întoarsă recent din Italia, studentă a UCB, izolată la secţia de Boli Infecţioase

Gorj: Tânără întoarsă recent din Italia, studentă a UCB, izolată la secţia de Boli Infecţioase

O tânără care s-a întors sâmbătă din Italia, studentă a Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, va fi izolată în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), ea neavând simptome specifice coronavirusului, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Elena Piţian.

"Este vorba de o tânără care a venit din Italia, dar nu din zonele în care sunt înregistrate cazuri de coronavirus. Simptomatologie practic doar viroză, o stare subfebrilă şi rinoree, s-a prezentat la cabinetul facultăţii şi, ţinând cont că vine din Italia, s-a hotărât să se ia măsuri să se izoleze la secţia de Boli Infecţioase ca apoi şi în Universitate să se facă curăţenie, dezinfecţie şi să se evite alte probleme, dar, momentan, ea nu are niciun diagnostic cert că are ceva mai grav", a precizat Elena Piţian.

Ea a adăugat că, în prezent, la nivel judeţean mai sunt alte trei persoane, care s-au întors recent din Italia, autoizolate la domiciliu.

"Mai sunt alte trei persoane autoizolate la domiciliu care au venit din Italia, tot la fel, nu vin din zona de carantină. Nu au simptomatologie, nu prezintă nimic, oamenii au preferat să stea la domiciliu", a mai spus Elena Piţian.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu, a precizat, pentru AGERPRES, că la nivel judeţean au fost pregătite trei spaţii de carantină cu o capacitate de aproximativ 90 de locuri. AGERPRES/(A, AS - autor: Irina Poenaru, editor: Oana Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia