Gorj: Urs prins în laț într-o grădină în orașul Novaci; este cel de-al treilea caz în ultima săptămână

Gorj: Urs prins în laț într-o grădină în orașul Novaci; este cel de-al treilea caz în ultima săptămână

Un urs de aproximativ 150 de kilograme, prins în laț într-o grădină pe strada Schelei din orașul Novaci, a fost tranchilizat de medicii veterinari și relocat în fondul de vânătoare, fiind cel de-al treilea caz de acest gen în ultima săptămână, primele două având în Mușetești și Crasna.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați, luni, cu privire la faptul că, pe strada Schelei din localitate a fost prins un urs într-un gard din sârmă împrejmuitor al unei grădini.

În urma celor sesizate, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă formată din polițiști, jandarmi și reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare (DSV), care au tranchilizat ursul.

"Polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului, stabilindu-se că în gardul despărțitor a două proprietăți, într-un mecanism tip laț, confecționat din cablu de oțel, a fost prins, în zona gâtului, un urs mascul de aproximativ 150 de kilograme care, încercând să scape, a rupt mai mulți stâlpi din lemn ce susțineau gardul, având sârmă înfășurată în jurul corpului. După ce a fost eliberat din laț, ursul a fost transportat de un reprezentant al asociației de vânătoare Gorunul și relocat în fondul de vânătoare 12 Gilort, ce aparține asociației respective", a informat marți, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu.

Un alt caz de acest gen a avut loc în data de 28 august, când jandarmii au fost sesizați că, în zona împădurită din apropierea localității Mușetești, a fost observat un urs prins într-un laț. La fața locului a fost direcționată patrula de intervenție din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Bumbești Jiu, care a constatat că cele sesizate se confirmă, fiind luată măsura izolării locului și a interzicerii accesului persoanelor în zonă.

La fața locului s-au deplasat paznicul de vânătoare al zonei, reprezentanți ai DSV și ai AJVPS Gorj, care, după ce au tranchilizat ursul, l-au eliberat în mediul natural, departe de locul în care a fost găsit.

De asemenea, în 30 august, paznicii de vânătoare din cadrul Asociației de Vânătoare Gorunul au informat că au găsit în zona împădurită din apropierea localității Crasna, pe fondul cinegetic Cărpiniș, un urs prins într-un laț. După tranchilizarea animalului, acesta a fost eliberat în mediul natural fără probleme deosebite.

În toate cele trei cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj.

AGERPRES / (AS — autor: Oana Popescu, editor: Irina Poenaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...