Grace Kelly, actrița devenită prințesă de Monaco. Belstemul familiei Grimaldi și sfârșitul teribil al superbei divei

Grace Kelly, actrița devenită prințesă de Monaco. Belstemul familiei Grimaldi și sfârșitul teribil al superbei divei

Grace Kelly era o divă în lumea filmului când l-a cunoscut pe Prințul Rainier al III-lea. Era una din cele mai căutate actrițe de la Hollywood și tocmai câștigase, la cei 25 de ani ai săi, un Oscar pentru rolul din The Country Girl. Rolul de prințesă de Monaco nu i-a adus însă fericirea mult-visată.

Grace de Monaco și prințul Rainier al III-lea au avut trei copii, pe Albert, Caroline și Stephanie, care n-au fost nici ei tocmai fericiți în viața personală, adesea vorbindu-se de un blestem aruncat asupra familiei Grimaldi în secolul al XIII-lea, scrie okmagazin.ro .

Grace Kelly, actrița de Oscar devenită prințesă de Monaco FOTO Profimedia

Soartă sau coincidență nefastă, Grace de Monaco și-a găsit sfârșitul la doar 52 de ani, când a făcut un atac cerebral în timp ce se afla la volan, având-o alături pe fiica cea mică, Stephanie. Mașina Rolls-Royce, în mod normal condusă de un șofer, a ieșit de pe carosabil, producând moartea fostei actriței și rănind-o pe fiica acesteia.

Se spune că familia Grimaldi a fost blestemată, astfel încât niciuna dintre căsătoriile lor să nu reziste.

Grace Kelly, o actriță de Oscar FOTO Profimedia

Grace Kelly, o actriță de Oscar FOTO Profimedia

Unii spun că totul a început din anul 1297, când primul membru al familiei Grimaldi, Francesco, i-a păcălit pe apărătorii principatului deghizându-se în călugăr doar pentru a-i ucide. Alte mituri sugerează faptul că blestemul a fost aruncat asupra familiei de către o vrăjitoare după ce a fost fie violată, fie răpită de unul dintre membrii familiei Grimaldi.

Niciodată un Grimaldi nu va găsi fericirea în căsnicie", se presupune că ar fi spus ea.

De asemenea, se spune că blestemul a fost reînnoit în anul 1515 de către Claudine de Monaco, când a atenționat pe patul de moarte că niciun Grimaldi nu trebuie să se alieze vreodată cu o putere străină.

Grace Kelly, prințesă de Monaco FOTO Getty Images

Grace Kelly, prințesă de Monaco FOTO Getty Images

Însă, oricare ar fi adevărul, dezastrul a lovit în anul 1982, când căsătoria prințului Rainier cu legenda de la Hollywood Grace Kelly s-a încheiat tragic.

Prințul Rainier de Monaco a fost căsătorit cu una dintre cele mai frumoase femei din lume, actrița americană Grace Kelly.

Moartea acesteia, care a avut loc 14 septembrie 1982, a avut un efect devastator asupra soțului ei. Cei doi s-au întâlnit în timpul Festivalului de Film de la Cannes din anul 1955 și, la acea vreme, existau afirmații conform cărora Rainier era în pericol să piardă controlul asupra tronului său după cel de-al Doilea Război Mondial. Astfel, consilierii săi i-au sugerat să încalce tradiția și să se căsătorească cu o vedetă.

Prințul Rainier de Monaco și Grace Kelly, care a murit în urma unui accident de mașină , s-au căsătorit în anul 1956. După decesul acesteia, prințul Rainier nu s-a recăsătorit.

Grace Kelly, la nunta cu prințul Rainier de Monaco FOTO Getty Images

Grace Kelly, la nunta cu prințul Rainier de Monaco FOTO Getty Images

Enigmatică, extrem de talentată şi de versatilă, Grace Kelly a fost un model pentru feministele anilor ’50. Frumuseţea şi eleganţa ei, alături de povestea de dragoste trăită de Prinţul Rainier din Principatul Monaco, au scris istorie într-o vreme în care femeile erau încă supuse.

S-a împotrivit familiei și a ales cinematografia

Născutăpe 12 noiembrie 1929 într-o familie importantă din Philadelphia, Kelly s-a împotrivit părinţilor ei şi a luat calea cinematografiei. Frumuseţea şi talentul i-au fost rapid remarcate de producătorii din Los Angeles şi de actorul Gary Cooper. Aşadar, la începutul anului 1950 ea deja juca în producţiile cu succes la Oscar ale lui Alfred Hitchcock. Faima a ajutat-o să-l cunoască pe Prinţul Rainier de Monaco, cu care s-a căsătorit, ceremonie care a implicat o zestre neobişnuită, 2 milioane $.

Grace Kelly și prințul Rainier de Monaco FOTO Profimedia

Grace Kelly și prințul Rainier de Monaco FOTO Profimedia

Deşi o cunoscuse drept actriţă de succes şi a plăcut-o extrem de mult încă de la început, Prinţul Rainier o voia doar pentru el. Certurile lor porneau, adesea, de la faptul că el i-a interzis să mai joace vreodată, ba chiar a interzis ca producţiile ce o aveau drept protagonistă să mai ruleze în Principatul Monaco.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”