GRAFIC Record de teste în 24 de ore efectuate în România: Peste 37.000, din care peste 22.000 în sistemul public și o rată de pozitivare de 13%

GRAFIC Record de teste în 24 de ore efectuate în România: Peste 37.000, din care peste 22.000 în sistemul public și o rată de pozitivare de 13%

37.025 de teste au fost efectuate în România în ultimele 24 de ore, un record de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 22.388 au fost efectuate în sistemul public conform definiției de caz, iar 14.637 la cerere. 13,09% dintre acestea au ieșit pozitive, conform cifrelor furnizate miercuri de autorități.

Conform cifrelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică și centralizate de graphs.ro, în ultimele trei luni, numărul de teste zilnice a crescut cu un ritm extrem de mic, crescând doar în momentul în care a crescut numărul testelor la cerere.

Însă GCS a anunțat miercuri cel mai mare număr de teste realizate până în acest moment în România, o creștere semnificativă față de perioada anterioară.

Acest lucru vine după ce atât premierul Ludovic Orban, cât și președintele Klaus Iohannis, au declarat că este nevoie de mărirea capacității de testare în România, însă este foarte complicat din lipsa personalului calificat care să facă acest lucru, și nu neapărat din cauza lipsei de aparate Real Time PCR pe care statul român le are la dispoziție în acest moment.

Miercuri, la cele 37.025 de teste realizate în 24 de ore, în România s-a înregistrat o rată de pozitivare de 13,09%, cu 4.848 de persoane depistate pozitive la COVID-19.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit