Grav accident în Gara Galați. O locomotivă a lovit în plin un tren de călători: 4 răniți

Grav accident în Gara Galați. O locomotivă a lovit în plin un tren de călători: 4 răniți

O locomotivă a lovit în plin un tren de călători, rănind patru persoane. Cel puțin două dintre victime sunt în stare gravă. Echipele de intervenție se află la fața locului, iar autoritățile au început o anchetă.

Accidentul s-a produs sâmbătă seara în Gara orașului Galați. Din primele informații, o locomotivă a intrat în trenul de călători Galați-Mărășești.

La manevra de cuplare cu trenul de călători, din caza vitezei mari, locomotiva s-a tamponat violent de trenul pe care trebuia să îl tracteze. Din ce văd în imagini, aproximez că locomotiva ar fi avut în jur de 30-35 de km la oră, ar fi trebuit să aibă sub 10 km/h“, a declarat directorul CFR, Traian Preoteasa. El a menționat că locomotiva era relativ nouă și nu ar fi trebuit să existe probleme. Un lider de sindicat, însă, a spus că mecanicul, unul experimentat, a constatat că îi crește viteza și nu putea face nimic.

Accident feroviar grav în Gara CFR Galați FOTO: Pro Lider FM

Potrivit IPJ Galați, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău.

Victimele sunt transportate la Spitalul de Urgență Galați.

„Sunt patru persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, iar ulterior transportat la spital, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Femeia a răspuns manevrelor de resuscitare, stabilizată și transportată la spital. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, a transmis Poliția Galați.

Anchetă după accidentul feroviar din Gara Galați

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a cerut anchetă și măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în Gara Galați.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Florin Călinescu și viața la țară: „Am o gospodărie cu multe animale, dar iedul l-am dat că se ținea de rele“

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep