Grecia: Captură de cocaină de 324 kg, trei arestări

Grecia: Captură de cocaină de 324 kg, trei arestări

Poliţia greacă a anunţat sâmbătă că a capturat "324 kg de cocaină pură" în centrul oraşului Salonic (nord) şi a arestat trei persoane, presupuşi lideri ai "unei reţele internaţionale de trafic de droguri", relatează France Presse.

Potrivit unei surse din poliţie, cele trei persoane arestate sunt un albanez, un croat şi un grec. Un al patrulea membru al acestei reţele, un croat, este căutat.

"Într-o operaţiune coordonată ce a avut loc vineri în centrul Salonicului (al doilea oraş ca mărime al Greciei), trei bărbaţi au fost arestaţi în flagrant delict în timp ce efectuau o tranzacţie", se arată într-un comunicat al poliţiei.

Într-un apartament în care locuia una dintre aceste persoane arestate, poliţia a descoperit "324 kg de cocaină în 260 de pachete" destinate a fi vândute în Grecia, potrivit comunicatului.

Poliţia estimează că profitul pentru reţea din cantitatea confiscată s-ar ridica la 100 milioane de euro.

Situată în sud-estul Europei, Grecia face parte din Peninsula Balcanică, considerată ca o placă turnantă pentru traficul de droguri, aminteşte AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…