Grecia dezvăluie profilul agentei ruse Irina Alexandrovna Smireva, care furase identitatea unei decedate

Grecia dezvăluie profilul agentei ruse Irina Alexandrovna Smireva, care furase identitatea unei decedate

În timp ce Polonia a anunțat destructurarea unei rețele întregi de spioni ruși, Serviciul Grec de Informații (EYP) a făcut publică activitatea rusoaicei Irina S., spioană care a operat în Grecia din 2018 - sub numele fals Maria Tsalla - până la plecarea ei grăbită înapoi în Rusia pe 4 ianuarie, anul acesta.

Conform informațiilor EYP, Irina Alexandrovna Smireva a ajuns în Grecia în 2018, susținand că este copilul unei familii de imigranți greci din străinătate și spunând că a vândut bunurile pe care le avea în Brazilia pentru a se stabili în Attica, unde dorea să înceapa o viață nouă. Având resurse financiare, își deschide un magazin în cartierul Pangrati din Atena, unde vinde pulovere lucrate manual și bijuterii, în timp ce își face cunscută pasiunea pentru fotografie.

Irina S. are un partener cu care locuiește, își face un cerc de prieteni cu care iese în oraș și folosește conturile sociale pentru a face publicitate produselor și magazinului său. Partenerul ei purta numele fictiv Daniel Campos și avea dublă cetățenie, braziliană și austriacă, dar EYP crede că el este de asemeni un spion rus care ar fi operat în Brazilia.

Demascarea de către poliția slovenă a doi autoproclamați argentinieni, Maria Munos și Ludwig Gisch, anticari și antreprenori care erau, de fapt, agenți secreți ruși a dus la descoperirea unor legături cu Maria S. din Grecia și la faptul că aceasta furase identitatea unei fetițe care a murit în decembrie 1991.

EYP a declarat joi că „numărătoarea inversă pentru expunerea ei a început după detectarea încercării unei țări terțe de a obține acces la datele personale ale cetățenilor greci decedați, o practică cunoscută și consacrată la nivel internațional, pe care serviciile de informații ale unei anumite țări străine o folosesc pentru crearea unei categorii speciale de spioni”.

La începutul lunii ianuarie ea le-a spus prietenilor că pleacă într-o vacanță de trei săptămâni, apoi și-a închis magazinul și a dispărut fară vreo urmă pentru cunoscuții ei din Grecia care au mai căutat-o o vreme. Chiar dacă a reușit să scape din Grecia, descoperirea ei de către EYP cu ajutorul poliției slovene arată că serviciile de spionaj ruse au probleme din ce în ce mai mari în a-și ascunde agenții din Europa și e foarte posibil ca prezența lor în țările europene să fi devenit din ce in ce mai nesemnificativă, ceea este o altă înfrângere categorică a caracatiței Kremlinului – sursa AICI .Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…

5 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro