Grecia îşi extinde şi ranforsează gardul din sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Turcia

Grecia îşi extinde şi ranforsează gardul din sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Turcia

Grecia va extinde cu 36 de kilometri gardul din sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale cu Turcia, pentru a stăvili mai bine afluxul de migranţi şi de refugiaţi care încearcă să treacă de el, a informat duminică o sursă guvernamentală pentru AFP.

"Am decis să extindem imediat împrejmuirea în trei sectoare", la sud de zona aflată în prezent sub presiune, a adăugat această sursă, precizând că restul gardului din sârmă ghimpată va fi şi mai mult întărit.

Zeci de mii de refugiaţi încearcă de o săptămâna să treacă din Turcia în Grecia, după ce Ankara a atenţionat că nu-i va împiedica să ajungă în UE.

O sursă din cadrul poliţiei a declarat că întăriri antirevoltă au fost trimise în regiune în timpul ultimelor zile, precum şi mai multe drone şi câini poliţişti.

Ciocniri au avut loc în ultimele zile de-a lungul acestei frontiere între poliţişti şi migranţi, primii lansând grenade lacrimogene în timp ce migranţii aruncau cu pietre.

Atena acuză poliţia Turciei că le furnizează migranţilor şi refugiaţilor cleşti cu care să taie spărturi în gardul din sârmă ghimpată.

La rândul său, Turcia i-a acuzat pe poliţiştii de frontieră greci că fac uz disproporţionat de forţă împotriva migranţilor, ceea ce a dus la moartea a cel puţin cinci persoane şi la rănirea altor câteva zeci, acuzaţii respinse de guvernul grec.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga