Grecia: O grupare anarhistă a revendicat acțiunea cu coletul capcană din Germania

Grecia: O grupare anarhistă a revendicat acțiunea cu coletul capcană din Germania

Gruparea anarhistă elenă Conspirația celulelor de foc a revendicat joi trimiterea unui pachet ce conținea ''un amestec exploziv'' și care a fost descoperit cu o zi înainte la Ministerul de Finanțe german, relatează AFP.

Poliția greacă examinează autenticitatea acestei revendicări, postată online pe site-ul Indymedia, dar consideră a priori ''foarte probabilă'' implicarea acestei grupări, a declarat pentru AFP o sursă a poliției.

Un pachet conținând ''un melanj exploziv'', frecvent utilizat în pirotehnie și care ar fi putut cauza răni ''considerabile'', a fost descoperit miercuri la Ministerul de Finanțe german, situat în centrul Berlinului, potrivit poliției.

Gruparea a afirmat că a trimis coletul capcană la Ministerul de Finanțe german în cadrul planului ''Nemesis'' (Justiție, în limba greacă), ce vizează ''sistemul de putere''.

Potrivit media germane, pachetul era adresat cu precădere ministrului de finanțe german, Wolfgang Schaeuble, considerat în Grecia drept unul dintre principalii responsabili ai politicilor de austeritate aplicate din 2010 Greciei supraîndatorate, care au determinat intrarea țării în recesiune.

Conspirația, rezultată din ''terorismul anarhist'', potrivit poliției elene, a revendicat în 2010 o serie de trimiteri de colete capcană, îndeosebi la Cancelaria germană, care a pus Europa în alertă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”