Grecia ridică încă un gard la graniţa cu Turcia pentru a opri migranţii

Grecia ridică încă un gard la graniţa cu Turcia pentru a opri migranţii

Grecia va spori supravegherea la frontiera sa terestră cu Turcia, unde va ridica încă un gard pentru a împiedica migranţii să treacă graniţa, într-un moment în care relaţiile dintre cele două ţări se înrăutăţesc pe zi ce trece, relatează luni agenţia EFE.

Noul gard va avea o lungime de circa 30 de kilometri, o înălţime de 5 metri şi ar urma să fie finalizat în cel mult opt săptămâni. În partea superioară a gardului se vor instala plăci metalice de 1,25 de metri şi sârmă ghimpată.

În plus, va fi reparat gardul construit în anul 2012, ce are o lungime de 12,5 kilometri şi este situat în partea de nord a frontierei greco-turce.

Vor fi de asemenea construite mai multe turnuri de observaţie, cu obiectivul de a controla deplasările migranţilor de partea turcă a graniţei.

Prin aceste măsuri, guvernul conservatorului Kyriakos Mitsotakis încearcă să consolideze graniţa în faţa oricărei pătrunderi ilegale. Cea mai mare parte a frontierei terestre dintre Grecia şi Turcia este delimitată de râul Evros, a cărui traversare este foarte periculoasă, mai ales iarna.

În luna februarie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat deschiderea frontierelor ţării sale către Europa pentru refugiaţii aflaţi în Turcia care doreau să ajungă în ţările UE.

În luna următoare, în timpul unui duel verbal între Atena şi Ankara, zeci de mii de migranţi s-au confruntat la graniţă cu forţele de ordine greceşti, care i-au respins folosind masiv gaze lacrimogene şi arme de foc neletale. Confruntările s-au soldat cu doi morţi şi sute de răniţi în rândul migranţilor. Potrivit autorităţilor de la Atena, atunci a fost împiedicată intrarea în Grecia a circa 59.000 de migranţi.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor