Gregorian Bivolaru contestă la Tribunalul București executarea pedepsei de șase ani

Gregorian Bivolaru contestă la Tribunalul București executarea pedepsei de șase ani

Tribunalul București dezbate, luni, contestația lui Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, față de executarea pedepsei definitive de șase ani de închisoare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Liderul spiritual al MISA a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori, însă el nu a fost închis deoarece fugise din țară.

În luna iulie a acestui an, Bivolaru a fost adus în România, după ce magistrații francezi au decis că acesta poate fi extrădat. El fusese prins în februarie, în Franța.

După sosirea în țară, Gregorian Bivolaru a cerut Tribunalului Sibiu redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat pe motiv că judecarea lui s-a făcut în lipsă. Solicitarea lui are termen în 21 septembrie.

Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Gregorian Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, în aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”