Gregorian Bivolaru va fi eliberat după ce procurorii nu au depus contestație la decizia Judecătoriei Bistrița

Gregorian Bivolaru va fi eliberat după ce procurorii nu au depus contestație la decizia Judecătoriei Bistrița

Fondatorul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, va fi eliberat conditionat in cursul zilei de miercuri din Penitenciarul Bistrita, dupa ce decizia data saptamana trecuta de judecatori nu a fost contestata de catre procurori, informeaza Agerpres.

Potrivit informatiilor furnizate de Judecatoria Bistrita, nu a fost depusa nicio contestatie la decizia data in dosarul 6859/190/2017 privind liberarea conditionata a lui Bivolaru, termenul expirand pe 12 septembrie, la ora 24,00.

Decizia a fost data pe 7 septembrie si a ramas, astfel, definitiva.

Bivolaru a fost insa condamnat in 2013 de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in rejudecare, la sase ani de inchisoare cu executare.

Procurorii au sustinut la procesul de la ICCJ ca, in perioada 2002 - martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarata de "profesor yoga" si "mentor spiritual", prin abuz de autoritate si tinere in stare de aservire, a recrutat, in scopul exploatarii sexuale, o minora, cursanta yoga, cu care a intretinut, in mod repetat, acte sexuale si de perversiune sexuala, oferindu-i diverse sume de bani si alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenta si remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcasi, cursanta yoga, in practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat ca, in perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum si in aprilie 2003, a intretinut acte sexuale cu alte doua minore, folosindu-se de calitatea sa de mentor spiritual.

Bivolaru a reusit sa paraseasca ilegal teritoriul Romaniei, fiind retinut, pe 4 aprilie 2005, de politia suedeza in orasul Malmo. Ulterior, autoritatile suedeze i-au acordat azil politic.

Liderul spiritual al MISA a fost prins pe 26 februarie 2016 in Franta. Gregorian Bivolaru a fost adus in Romania in vara anului trecut sub escorta, dupa ce magistratii francezi au decis ca acesta poate fi extradat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”