Greșește cu ceva omul ăsta?

Greșește cu ceva omul ăsta?

Reportaje-Live : NU MAI CUMPARATI PRODUSE CHINEZESTI

Este momentul sa terminam odata cu dependenta asta de China. O lume intreaga am realizat acum cat de vulnerabili suntem. Stam cu mana intinsa la China pentru produse medicale, pentru substante esentiale pentru industria farmaceutica, pentru orice. China a facut profituri absolut nesimtite in criza aceasta. O masca vanduta acum la fabrica in China este de minim 10 ori mai scumpa decat era inainte. Costurile sunt tot aceleasi doar cererea a crescut si pe lantul asta cineva face profituri uriase. Acel cineva este producatorul chinez care vinde de minim 10 ori mai scump totul.

Intreg occidentul nu are de ales si cumpara la preturi aberante din China echipamente si masti pentru ca nu are productie proprie. Partea strigatoare la cer este ca toate mastile si toate echipamentele medicale se fac cu tehnologie occidentala. Dupa ce ca am importat de la ei porcaria asta de virus, acum importam si la preturi nesimtite orice avem nevoie.

Occidentul a facut cea mai mare greseala din istorie mutand productia in China. Am crescut la san un regim opresiv si parsiv de care a ajuns dependenti.

Este momentul ca occidentul sa dea lovitura de gratie Chinei iar noi toti avem un rol important. Fiecare lucru pe care il cumparam din China de acum in detrimentul unui bun produs in Romania sau UE inseamna un loc de munca in minus in Romania/UE si unul in plus in China.

Nu v-ati saturat de ieftin? Nu v-ati saturat de calitate proasta? 90% din ce se produce in China este de calitate indoielnica. Lasati exemplul cu Iphone pentru ca Foxconn este sub control Apple deci este un fel de lohn Apple. Uitati-va la produsele 100% chinezesti deci nu produse in lohn. Tot ce se produce de calitate in China este lohn cu controale stricte din partea companiilor occidentale. Daca lasi chinezii sa faca ceva fara controale stricte fac niste produse atat de proaste ca ajungi la 30% rebut. Credeti-ma ca stiu exact ce spun.

Ieftinul a distrus economia si productia in occident. Ieftinul a distrus locurile de munca. Ieftin si prost. Mult, ieftin si prost. V-ati bucurat la ieftin si prost si am ajuns cu mana intinsa la chinezi.

De cand ma stiu am preferat sa cumpar mai putin dar de calitate. Am facut asta atat in privinta mancarii cat si a hainelor si in privinta a orice. Inclusiv electrocasnicele din casa le am din Germania si Austria. Am fost prea sarac sa imi cumpar lucruri ieftine.

Dar acum nu discutam despre mentalitati ci despre viitorul nostru. Viitorul Romaniei si al UE. Este timpul sa aducem productia inapoi. Este timpul sa redeschidem fabricile in UE, este timpul sa aducem locurile de munca acasa si sa stopam un regim opresiv care ne si imbolnaveste.

Este timpul sa cumparam produse made in Romania si made in UE.

Nu este chestie de fitza dau de nationalism stupid. Este vorba de viitorul nostru. Produsele strategice, produsele farmaceutice, tehnologia, echipamentele nu au de ce sa se faca in China. Cred ca am inteles cu totii asta.

Pe termen mediu fabricile se vor intoarce in UE si mai ales in Romania. Se deschide o mare fereastra de oportunitate pentru Romania si pentru fiecare dintre romanii care vor decide sa investeasca in productia de orice.

Nu va cer sa cumparati la preturi nesimtite doar pentru ca e facut in Romania sau UE dar daca aveti de ales intre un produs fabricat in UE un pic mai scump si unul fabricat in China mai ieftin, luati-l pe cel fabricat aici.

Asigurati astfel salariul unui angajat din UE si asigurati astfel economia noastra nu a chinezilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro