Greta Thunberg, reţinută pentru scurt timp de poliţie în timpul unei demonstraţii la Oslo VIDEO

Greta Thunberg, reţinută pentru scurt timp de poliţie în timpul unei demonstraţii la Oslo VIDEO

Poliţia norvegiană a reţinut-o miercuri, pentru scurt timp, pe activista de mediu Greta Thunberg în timpul unei demonstraţii la Oslo împotriva a două parcuri eoliene construite pe terenuri folosite în mod tradiţional de crescătorii de reni din rândul populaţiei indigene Sami, relatează Reuters şi AFP

Greta Thunberg a fost ridicată de doi poliţişti. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Manifestanţii, care cer îndepărtarea turbinelor eoliene construite în centrul Norvegiei, au blocat în ultimele zile accesul la mai multe clădiri guvernamentale din capitala Oslo, scrie Agerpres .

Greta Thunberg , care ţinea un steag al populaţiei indigene Sami, în culorile roşu, albastru, galben şi verde, a fost ridicată de doi poliţişti şi scoasă din zonă după ce a blocat, alături de alţi militanţi, accesul în Ministerul norvegian de Finanţe, potrivit imaginilor transmise de televiziuni.

Nici Greta Thunberg , nici alţi activişti nu au fost arestaţi.

La scurt timp, ea a fost din nou îndepărtată de forţele de ordine în timp ce bloca accesul într-un alt minister, cel al Mediului.

„Voi continua să particip la proteste", a declarat ea pentru ziarul Verdens Gang (VG).

Curtea Supremă a Norvegiei a decis în 2021 că două parcuri eoliene construite în centrul ţării au încălcat drepturile populaţiei Sami în virtutea unor convenţii internaţionale, însă turbinele au rămas funcţionale la 16 luni după acea sentinţă.

Crescătorii de reni din Norvegia susţin că priveliştea şi sunetul acelor dispozitive gigantice le sperie animalele şi perturbă tradiţii vechi de secole.

Ministerul Energiei consideră că soarta celor două parcuri eoliene reprezintă o problemă legală complexă, în pofida sentinţei pronunţate de Curtea Supremă, şi speră să se găsească un compromis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...