Greva însoțitorilor de zbor de la Air France a afectat 180.000 de pasageri și a costat 90 milioane de euro

Greva însoțitorilor de zbor de la Air France a afectat 180.000 de pasageri și a costat 90 milioane de euro

Directorul general al Air France, Frederic Gagey, a anunțat marți că operatorul aerian francez a înregistrat pierderi de aproximativ 90 milioane de euro (100 milioane de dolari) din cauza grevei de șapte zile a însoțitorilor de zbor, care a afectat 180.000 de pasageri, transmit AP și DPA.

O grevă în mijlocul vacanței de vară a avut un "puternic impact negativ asupra imaginii Air France", a declarat Frederic Gagey la postul de radio France Info. Acesta a avertizat că vor fi afectate și câștigurile anuale ale operatorului aerian.

Compania intenționează să opereze toate zborurile pe distanțe lungi marți, în ultima zi a grevei. Sunt anulate aproximativ 10% din zborurile interne și 15% din zborurile din și spre Paris, de la aeroportul Charles de Gaulle.

Sindicatele sunt nemulțumite de reînnoirea acordului colectiv de muncă, care stabilește condițiile de muncă și remunerația, pentru 17 luni, o perioadă pe care o consideră insuficientă și ar dori un acord colectiv pe o perioadă cuprinsă între 3 și 5 ani și chiar unul cu o durată nedeterminată.

La sfârșitul lui 2015, Air France avea 13.600 de însoțitori de zbor în rândul celor aproximativ 50.000 de salariați ai săi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe