Grevă spontană a salariaților societății de transport public din Ploiești

Grevă spontană a salariaților societății de transport public din Ploiești

Salariații societății care asigură transportul public în municipiul Ploiești au declanșat miercuri după-amiază o grevă spontană, retrăgând din traseu cea mai mare parte a mijloacelor de transport, decizia fiind luată în urma unei dezbateri avute în Consiliul Local asupra situației financiare a societății, proiectul fiind în continuare în analiza consilierilor.

Liderul sindical din cadrul SC Transport Călători Express Ploiești, Ion Mișcă, a declarat pentru AGERPRES că salariații au declanșat un protest spontan, mijloacele de transport fiind retrase în mare parte din traseu, urmând ca doar aproximativ 30% să rămână în circulație.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată din cauza dezbaterilor din Consiliul Local asupra unui proiect privind acordarea către TCE Ploiești a subvenției pentru anul 2016 aferentă serviciului de transport local de persoane, documentul neavând aviz de legalitate, iar discuțiile, care au durat mai multe zeci de minute, fiind amânate pentru finalul ședinței, care este în continuare în desfășurare.

Directorul societății, Nicolae Alexandri, a precizat că se încearcă găsirea unor soluții astfel încât societatea să primească banii de la Consiliul Local Ploiești. Nu este pentru prima dată când angajații TCE Ploiești intră în grevă din cauza situației financiare dificile a societății.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

3 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

4 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate

5 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”