Grindeanu a dispărut?/Fibrilații la Ministerul Transporturilor după operațiunea DNA de la Aeroportul Otopeni!

Grindeanu a dispărut?/Fibrilații la Ministerul Transporturilor după operațiunea DNA de la Aeroportul Otopeni!

Reținerea ieri de către DNA a fostului director general, respectiv director comercial al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), George-Alexandru Ivan, a generat un cutremur fără precedent la nivelul Ministerului Transporturilor și chiar a Guvernului, scrie puterea.ro .

Săgeata Ivan

Procurorii DNA îl acuză pe George-Alexandru Ivan de ”trafic de influență, complicitate la trafic de influență și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite” ( https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=11974 ).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt și anume că ”În perioada 11 ianuarie – 08 noiembrie 2022, persoana fizică, fără calitate specială, direct sau după caz, prin intermediul inculpatului Ivan George-Alexandru, ar fi pretins în patru rânduri de la un om de afaceri (inculpatul asociat în cadrul unei societăți comerciale, cercetat în prezenta cauză) și de la directorul general al unei alte societăți comerciale, mai multe sume de bani (10.000.000 euro, 10.000.000 euro, 1.200.000 de euro și 1.200.000 de euro).

În schimbul banilor respectivi, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra ministrului transporturilor și directorului general al CNAB, că îi va determina pe aceștia să îndeplinească acte ce intră în îndatoririle lor de serviciu în legătură cu prelungirea pe diverse perioade de timp (un an sau cinci ani) a unor contracte pentru exploatarea spațiilor comerciale din interiorul Aeroportului Otopeni, încheiate între CNAB și societatea inculpatului care exploatează spații comerciale pe segmentul de retail, respectiv între CNAB și societatea unde lucrează directorul general”.

Însă, în spatele acestui comunicat sec al DNA se ascunde o altă realitate mai puțin mediatizată. Și anume că potrivit procurorilor DNA , o persoană fizică a cerut direct sau prin intermediul lui George Alexandru Ivan (fostul director general și director comercial al Companiei Naționale Aeroporturi București – CNAB), de la un afacerist, inculpat în dosar, nu mai puțin de 22,4 milioane de euro.

În schimbul acestei sume, George Alexandru Ivan a promis prelungirea contractelor pentru spațiile comerciale din incinta Aeroportului Otopeni, susținând că poate influența în acest sens decizia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și pe cea a directorului CNAB, Sorin Radu Păun. Mai mult, George Alexandru Ivan ar fi dat un caiet de sarcini pentru achiziția de servicii de consultanță unei afacerist, căruia i-a explicat cum să câștige licitația, deși documentul nu era încă public.

Direcția Națională Anticorupție – comunicat Pagina oficială de Internet a Direcției Naționale Anticorupție

Mîndrescu, lupul paznic la oile…de la Aeroportul Otopeni

Dar ceea ce nu se spune în comunicatul DNA este faptul că în perioada când a avut loc însușirea de bunuri și foloase necuvenite de către fostul director George Alexandru Ivan, adică între 11.01 și 23.01.2023, Bogdan Mîndrescu era secretarul de stat din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii care răspundea de domeniul aviației, inclusiv de CNAB unde fusese chiar director general.

Pe data de 20 iulie 2022, ministrul Sorin Grindeanu a precizat pentru PUTEREA că ”Domnul Bogdan Stelian Mîndrescu coordonează entitățile care funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din domeniul aviației, cu excepția Regiei Autonome „Autoritatea Aeronautică Civilă Română”, iar ” atribuțiile domnului au fost stabilite prin Ordin de Viceprim-ministru, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii”

Ca atare, din această postură, Mîndrescu a ajuns să taie și să spânzure pe domeniul aviației, inclusiv în zilele noastre la CNAB. Însă, faptul că el a dat și încă dă și acum ora exactă la CNAB, este precum ai pune lupul paznic la oi. În 2018 el și-a dat, pe repede înainte, demisia din funcția de director general, după ce un raport de control a arătat că în CNAB se făceau angajări fictive, deplasări de lux și se dădeau prime ilegale.

Grindeanu, săpat non stop de Mîndrescu

O dovadă că reținerea fostului director general al CNAB, George-Alexandru Ivan a tulburat rău apele la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii este și faptul că ministrul Sorin Grindeanu nu a fost prezent la ședința de guvern de ieri și locul său a participat sforarul șef din Ministerul Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu.

De fapt, Grindeanu n-a ajuns ieri nici la Ploiești unde trebuia să fie alături de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu pentru limpezirea apelor din PSD Prahova. Practic, Bogdan Mîndrescu se crede adevăratul ministru al Transporturilor, uitând că fostul director general al CNAB, George-Alexandru Ivan, este un apropiat al său și nu făcea vreo mișcare fără acordul acestuia.


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka