Grindeanu, AUDIAT la DNA! Ce a declarat la ieșire, după trei ore VIDEO

Grindeanu, AUDIAT la DNA! Ce a declarat la ieșire, după trei ore VIDEO

Fostul premier Sorin Grindeanu s-a prezentat miercuri la sediul DNA, unde e audiat de procurori. La intrarea in sediul DNA, Sorin Grindeanu a precizat ca a fost chemat in calitate de martor, informeaza Agerpres.

Actualizare 15:25. Sorin Grindeanu a făcut declarații după audierea sa la DNA. El nu a știut să spună dacă este vorba despre un dosar vechi sau despre o anchetă nouă.

„Am calitatea de martor... Nu pot să vă spun... Sunt lucruri pe care pot să le declar și altele pe care nu. Nu vreau și nu pot să vă dau amănunte din acest dosar. Eu cred că am fost cât se poate de clar, nu am niciun fel de problemă, calitatea mea este cea de martor”, a spus Grindeanu, după ce a fost audiat peste trei ore.

El a spus că nu a semnat ca viceprimar acte care să aibă legătură cu retrocedarea de imobile în Timișoara. „Eu cât am fost viceprimar n-am avut această coordonare”, a spus fostul premier.

„Nu mă tem de DNA. Îmi fac datoria de cetățean”, a mai spus Grindeanu, întrebat dacă a contribuit la înfăptuirea justiției.

Întrebat dacă ar putea veni Liviu Dragnea la audieri, după declarația sa, el a refuzat să răspundă. Sorin Grindeanu a precizat că în perioada în care a fost prim-ministru nu a primit informări despre Tel Drum.

De asemenea, în cazul anchetei privind emiterea OUG 13, Grindeanu a spus că nu a fost audiat.

                                     -----

Antena 3 sustine ca ar fi vorba de un dosar deschis in urma unei plangeri facute chiar de Sorin Grindeanu pe numele secretarului general al Guvernului Mihai Busuioc, in perioada in care fostul premier era inlaturat chiar de partidul sau de la Palatul Victoria.

Amintim ca Mihai Busuioc a jucat un rol important la inceputul verii in demiterea Guvernului Grindeanu. Atunci toti ministrii in afara de unul si-au dat demisiile in incercarea de a-l face pe Grindeanu sa plece de buna voie de la Palatul Victoria, fara ca PSD sa trebuiasca sa depuna motiune de cenzura impotriva prorpiului Executiv. Grindeanu insa a acceptat doar demisiile ministrilor apropiati de Dragnea, in schimb a vrut sa scape de secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc si sa-l puna in locul sau pe Victor Ponta.

Asa a ajuns in atentia publica o noua aberatie legislativa, pentru ca, pentru ca demiterea sa fie publicata in Monitorul Oficial si, deci, sa intre in vigoare era nevoie ca insusi Busuioc sa o contrasemneze, lucru pe care l-a refuzat.

Surse apropiate situatiei declarau atunci pentru Ziare.com ca Busuioc ar fi primit ordin de la presedintele PSD Liviu Dragnea sa blocheze absolut orice activitate a lui Grindeanu si sa refuze sa semneze orice ar vrea premierul sa trimita la MOf. Asa ca se pare ca in acel moment de maxima tensiune fostul premier s-ar fi indreptat impotriva lui Busuioc cu o actiune la DNA, fapt neconfirmat oficial insa.

Grindeanu a reusit atunci int-run final sa scape de Busuioc, l-a numit pe Ponta in locul sau, PSD a depus motiunea care l-a scos pe Grindeanu din Palatul Victoria, l-a adus in schimb pe Mihai Tudose in fruntea Guvernului unde se regasesc mare parte dintre ministrii candva demisionari si PSD i-a exclus pe Ponta si Grindeanu pentru rebeliune.

Totodata, printre primele masuri luate de Mihai Tudose la Palatul Victoria a fost repunerea in functia de sef al SGG a lui Mihai Busuioc.

Intre timp, Grindeanu s-a dus cu steagul alb la Liviu Dragnea, care s-a aratat dispus sa reconsidere candva decizia de excludere din partid pentru ca, desi "a facut o boacana mare, e recuperabil".



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren