Grindeanu: Dincolo de lozinci și agățarea de protestele românilor, Iohannis vrea să pună degrabă propriul Guvern

Grindeanu: Dincolo de lozinci și agățarea de protestele românilor, Iohannis vrea să pună degrabă propriul Guvern

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat miercuri, în Parlament, că, dincolo de lozinci și încercarea de a se agăța de protestele românilor, președintele Klaus Iohannis a demonstrat că își dorește să pună "cât mai degrabă" Guvernul său.

"Ați auzit ieri discursul președintelui României. Dincolo de lozinci și încercarea de a se agăța de protestele românilor pentru a-și reface credibilitatea, cred că a reieșit un lucru destul de clar — dorința arzătoare a domnului președinte Iohannis să pună cât mai degrabă din nou 'Guvernul meu'. Avem deja experiența unui astfel de Executiv, pe care istoria îl va reține ca și Guvernul zero", a declarat premierul Grindeanu, la dezbaterile privind moțiunea de cenzură.

Potrivit prim-ministrului, Guvernul are "o datorie" față de încrederea populară pe care a câștigat-o la urne.

"Eu cred că avem o datorie față de încrederea populară pe care am câștigat-o la urne și că trebuie să ne asumăm în continuare guvernarea acestei țări. Vă rog să nu acceptați acest joc și să nu mai cădem încă o dată în această capcană. (...) Sper ca astăzi să tranșăm lucrurile și să ne întoarcem la treabă. Primarii și președinții de consilii județene vor să facă ceva bun pentru comunitățile lor, de aceea vor să vină la București cu proiecte pentru a obține finanțări. Primarii și președinții de consilii județene vor să își respecte promisiunile pe care le-au făcut în fața românilor. La fel ca și dumneavoastră, parlamentarii aleși în decembrie, acești oameni au proiecte, dar au nevoie de bani ca să le implementeze, pentru drumuri, pentru infrastructură, pentru școli, pentru grădinițe, pe scurt pentru o viață mai bună pentru români. Am irosit deja prea mult timp și energie pe alte lucruri. E timpul să ne întoarcem la ceea ce avem cu adevărat de făcut pentru oameni. (...) Ne asumăm integral ceea ce este scris în programul de guvernare și pentru ceea ce am fost aleși. (...) Avem cel mai mare sprijin popular de după Revoluție, dar avem și datoria să implementăm ceea ce scrie în programul de guvernare", a subliniat Grindeanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro