Grindeanu: Dragnea a propus vreo cinci viitori prim-miniștri; sunt vreo 40 de miniștri propuși în viitorul Cabinet

Grindeanu: Dragnea a propus vreo cinci viitori prim-miniștri; sunt vreo 40 de miniștri propuși în viitorul Cabinet

Premierul Sorin Grindeanu a declarat duminică seara că liderul social-democraților, Liviu Dragnea, le-a propus în ultimele zile mai multor membri ai PSD să fie prim-miniștri și, de asemenea, sunt și "vreo 40 de miniștri propuși în viitorul Cabinet".

"Liviu Dragnea în toate aceste zile a propus, eu știu vreo cinci colegi de-ai mei care să fie viitori prim-miniștri. Sunt vreo 40 de miniștri propuși în viitorul Cabinet, ba, mai mult decât atât, l-ați văzut spunând un lucru, că aproape toți miniștrii din actualul Cabinet — eu cred că cei care sunt senatori și deputați, ca nu cumva să existe semne de întrebare, vor face parte și din viitorul Cabinet, adică ori au mers lucrurile bine, ori nu au mers bine?", a spus Grindeanu, la Palatul Victoria.

El a precizat că în cele câteva luni de guvernare, de la începutul anului și până în prezent, a încercat să discute cu Dragnea, să aibă cu acesta "un dialog corect și constructiv". Grindeanu a adăugat că în continuare este deschis la dialog pentru stabilitatea PSD, însă a amintit și că i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea deoarece este, în opinia sa, "principalul responsabil" de situația în care se află partidul.

"E o fractură de logică, din acest punct de vedere. E foarte greu să vorbești cu cineva care are această atitudine, însă vă spun, chiar și în ceasul al 13-lea, am responsabilitatea să fac acest lucru, pentru că dacă moțiunea va trece ajungem la președinte, la Klaus Iohannis, iar convingerea mea este că PSD va pierde guvernarea", a spus Grindeanu.

Premierul a susținut că în cazul în care moțiunea de cenzură nu va trece și el va face propunerile pentru completarea Cabinetului de miniștri, formațiunile politice pe care le-ar invita la guvernare sunt tot PSD și ALDE.

"Cred că ceea ce trebuie făcut în acest moment este ca această coaliție PSD-ALDE să rămână la guvernare în continuare, fără ca vreun moment să se pună semnul întrebării. În momentul în care moțiunea trece, există riscuri majore ca această coaliție să nu mai formeze majoritatea", a arătat Grindeanu.

Potrivit acestuia, în cazul în care va rămâne la șefia Guvernului se va consulta cu colegii din partid și din coaliție cu privire la desemnarea miniștrilor și a celorlalți demnitari din aparatul de stat.

"Eu l-am rugat azi pe Victor Ponta — fiind deputat, eu nu sunt deputat — să meargă în Grupul PSD de la Cameră să transmită un lucru: că în perspectiva în care moțiunea pică, imediat după acest moment mă voi întâlni cu conducerea PSD — dar nu cu Liviu Dragnea, care e responsabil de această situație — și voi cere în interiorul PSD miniștri, secretari de stat, șefi de agenții, în urma acestui dialog, și la fel cu coaliția. Nu voi decide eu singur, ci numai împreună cu colegii mei, dar nu într-un dialog cu Liviu Dragnea", a punctat Grindeanu.

Premierul a subliniat că singurul lucru pe care nu-l acceptă este să se afle în situația de a fi "actor principal în spargerea PSD". "Așa ceva nu o să accept niciodată", a accentuat Grindeanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /