Grindeanu, după decizia CCR: Am încercat să trag un semnal serios de alarmă privind modul de votare

Grindeanu, după decizia CCR: Am încercat să trag un semnal serios de alarmă privind modul de votare

Fostul premier Sorin Grindeanu susține că prin solicitarea sa adresată Curții Constituționale a României (CCR), după moțiunea de cenzură prin care i-a fost demis Cabinetul, a încercat să tragă ''un semnal serios de alarmă legat de modul în care se votează'' și nu a urmărit să conteste în niciun fel rezultatul votului.

Sorin Grindeanu subliniază, într-o postare pe pagina sa de Facebook , că Parlamentul României trebuie recredibilizat în rândul cetățenilor, un rol important avându-l parlamentarii, care trebuie ''să depună eforturi pentru îndreptarea imaginii instituției''.

''Am luat act de decizia Curții Constituționale de astăzi, care a respins ca inadmisibilă solicitarea pe care am formulat-o vizavi de respectarea votului secret în Parlament. Nu am contestat nicio secundă rezultatul votului de la moțiune, nu aceasta a fost intenția mea, ci am încercat să trag un semnal serios de alarmă legat de modul în care se votează. Parlamentul trebuie recredibilizat, iar parlamentarii trebuie să depună eforturi pentru îndreptarea imaginii instituției. E foarte important ca pe viitor să ne asigurăm că votul secret este respectat. Altfel, nu vom reuși să recâștigăm încrederea românilor în Parlament, forul democratic suprem'', susține Sorin Grindeanu în postarea sa.


Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, miercuri, ca inadmisibilă, sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu de examinare a condițiilor în care au votat senatorii și deputații la moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului său.

Pe 29 iunie, Sorin Grindeanu a transmis o scrisoare președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, solicitându-i acestuia examinarea condițiilor votării la moțiunea de cenzură.

"Având în vedere rolul Curții Constituționale de garant al supremației Constituției, precum și de unică autoritate de jurisdicție constituțională în România, fără a solicita anularea adoptării moțiunii de cenzură din data de 21 iunie 2017, vă adresez rugămintea de a examina condițiile votării de către senatori și deputați a acestei moțiuni și de a impune Parlamentului respectarea, pe viitor, a dispozițiilor constituționale și legale privitoare la asigurarea caracterului secret al votului exprimat de parlamentari", spunea Grindeanu în scrisoare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria