Grindeanu, la întâlnirea cu investitorii români: Discuția despre schimbarea metodei de impozitare nu ne-a făcut bine

Grindeanu, la întâlnirea cu investitorii români: Discuția despre schimbarea metodei de impozitare nu ne-a făcut bine

Discuția despre inițiativa privind schimbarea metodei de impozitare ''nu ne-a făcut bine'', a declarat joi premierul Sorin Grindeanu la întâlnirea cu marii investitori români și a apreciat că este conștient de faptul că ''niciun om de afaceri nu poate să-și facă un plan coerent în lipsa unui cadru fiscal stabil și predictibil".

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Sunt conștient de faptul că niciun om de afaceri nu poate să-și facă un plan coerent în lipsa unui cadru fiscal stabil și predictibil. Am tot scăzut taxe, am tot scăzut impozite, dar cred că mulți dintre dumneavoastră cred că sunteți bulversați de tot felul de proiecte apărute în spațiul public. Nu vreau să mă ascund după deget și spun direct că toată discuția despre inițiativa privind schimbarea metodei de impozitare, această discuție nu ne-a făcut bine", le-a spus premierul investitorilor, la Palatul Victoria.

Șeful Executivului a spus că a făcut demersuri ca inițiativele de acest gen să fie discutate în primul rând "în interior".

"Am luat deja măsuri ca astfel de inițiative să fie mai bine discutate și evaluate în interior, înainte de a se ieși cu ele în spațiul public. De asemenea, îmi doresc să așezăm pe baze noi relația dintre instituțiile statului, ca să fiu mai exact, instituțiile de control și mediul de afaceri", a adăugat Grindeanu.

Premierul a afirmat că legea prevenției, pe care o consideră ''extrem de importantă'', este în dezbatere.

"Interesul nostru nu este să închidem firme, ci ca aceste firme să funcționeze corect astfel încât să poată contribui la PIB-ul României", a punctat șeful Guvernului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”