Grindeanu: Măsurile pe care le-am luat, puse sub semnul întrebării, din cauza nepromulgării bugetului

Grindeanu: Măsurile pe care le-am luat, puse sub semnul întrebării, din cauza nepromulgării bugetului

Măsurile luate de către Guvern sunt "puse sub semnul întrebării", din cauza nepromulgării bugetului, a afirmat joi premierul Sorin Grindeanu.

La începutul ședinței de Guvern de joi, Grindeanu le-a mulțumit miniștrilor din Cabinetul său pentru faptul că își continuă activitatea, "deși bugetul întârzie în a fi promulgat".

"Din păcate, faptul că dumneavoastră și noi am reușit, zic eu, în timp record să venim cu un buget care să țină cont de programul nostru de guvernare, de toate măsurile pe care noi ne-am angajat să le punem în practică, iată că toată această muncă este întârziată. Ba mai mult decât atât, acele măsuri noi pe care le-am luat și pe care le aveam în programul de guvernare (...), din cauza nepromulgării bugetului încă, sunt puse sub semnul întrebării. Noi ne-am făcut treaba, am adoptat actele legislative necesare, am prevăzut banii în buget pe toate aceste măsuri", a afirmat Grindeanu.

Potrivit premierului, această întârziere în promulgarea bugetului va afecta atât funcționarea ministerelor, cât și a autorităților județene și locale.

"Din păcate, toată această întârziere (...) se duce în lanț nu doar către ministerele pe care dumneavoastră le coordonați, ci și către autoritățile județene, autoritățile locale, toate lucrurile care decurg pe piramidă în jos spre o bună funcționare a statului. Și așa eram destul de întârziați datorită programului electoral, datorită tuturor lucrurilor pe care dumneavoastră le știți și care nu au depins de noi. De aceea, o să mai funcționăm și toată lumea o să mai funcționeze în continuare cu 1/12 (din prevederile bugetelor anului precedent — n.r.), așa cum știți, conform legii, din păcate", le-a transmis Grindeanu miniștrilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu