Grup de lucru pentru acordarea dublei cetăţenii românilor din Spania

Grup de lucru pentru acordarea dublei cetăţenii românilor din Spania

România și Spania vor înființa un grup de lucru pentru analizarea soluțiilor privind acordarea unei duble cetățenii membrilor comunității române din Spania.

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Guvernului spaniol FOTO Adevărul

Cele două state au hotărât înființarea grupului de lucru în cadrul primei ședințe comune „a Guvernelor României și Regatului Spaniei, găzgduită în Regatul Spaniei.

Potrivit declarației comune adoptate de cele două state, cea dintâi ședință comună a celor două Guverne „reprezintă o oportunitate pentru ca cele două țări să celebreze legăturile lor istorice și culturale”.

„Acestea sunt susținute de contribuția comunității dinamice și de mari dimensiuni a românilor din Spania, care a contribuit timp de decenii la coeziunea socială și la dezvoltarea economică a societății spaniole, în timp ce și-a păstrat propria identitate”, mai arată declarația comună adoptată.

Totodat, „cele două state și-au exprimat convingerea „că nivelul excelent al relației bilaterale dintre România și Spania poate reprezenta un catalizator pentru continuarea asigurării unor condiții favorabile pentru comunitatea română din Spania și pentru comunitatea spaniolă din România, astfel încât acestea să prospere și să contribuie mai departe la dezvoltarea relațiilor bilaterale”.

La ședința comună a celor două Guverne, alături de premierul Nicolae Ciucă, mai sunt prezenți ministrul afacerilor Externe, Bogdan Aurescu; ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr; ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila Cseke; ministrul Muncii și solidarității sociale, Marius Budăi; ministrul Sănătății, Alexandru Rafila; ministrul Agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea.

Ciucă, întâlnire cu membrii comunității române din Spania

Premierul Nicolae Ciucă are și o întrevedere cu primarul localității Páramo de Boedo, Aurel Truță și o întâlnire cu reprezentanți ai comunității de români din Regatul Spaniei.

„Dincolo de a fi un partener strategic, Spania este și un prieten apropiat al României. De-a lungul anilor, am reușit să construim o relație bazată pe încredere reciprocă, pe un dialog politic substanțial, dinamic și pe o abordare constructivă și deschisă. Avem o cooperarea economică și sectorială dinamică și diversă. România și Spania au și abordări similare pe mai multe dosare strategice în context UE și NATO. În plus, legăturile noastre sunt și mai strânse datorită comunității foarte puternice, bine integrate și foarte active de aproape 1 milion de români care contribuie la dezvoltarea societății și economiei Regatului Spaniei”, a transmis premierul Nicolae Ciucă într-un comunicat de presă.

Premierul României a oferit și un interviu unei publicații spaniole, în contextul ședinței comune a Guvernelor României și Spaniei, în cadrul căruia a susținut că reuniunea de astăzi reprezintă un bun prilej pentru a promova noi oportunități economice și comerciale.

Premierul român a subliniat totodată că Europa va fi mai sigură cu România în Schengen , iar cetățenii și companiilor române au dreptul de a se bucura de toate beneficiile pieței interne.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...