Grupare de proxeneți care acționa în Franța, destructurată de DIICOT

Grupare de proxeneți care acționa în Franța, destructurată de DIICOT

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au efectuat, luni, 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Caraș-Severin (Oravița și Moldova Nouă) și Timiș (Jimbolia), în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări de proxeneți și traficanți de persoane care acționa pe teritoriul Franței.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, acțiunea s-a desfășurat în baza unei cereri de asistență juridică internațională emisă într-un dosar instrumentat de autoritățile judiciare din Lyon, Franța.

De altfel, tot luni, în Franța au avut loc acțiuni de destructurare a acestei grupări.

În urma perchezițiilor, polițiștii au identificat 13 persoane de pe raza județului Caraș-Severin, care ar fi racolat și traficat în Franța tinere din România, existând situații în care membrii grupării și-au impus regulile prin violență.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul DIICOT — Biroul Teritorial Caraș-Severin, în vederea audierilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și polițiști de la IPJ Caraș-Severin.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante