Gruparea interlopă „Giulești”, implicată în jaful de aproape un milion de euro asupra unor patroni ai unei case valutare

Gruparea interlopă „Giulești”, implicată în jaful de aproape un milion de euro asupra unor patroni ai unei case valutare

Mai multe persoane printre care și membri ai clanului cunoscut sub numele de ”gruparea Giulești” au ajuns la DIICOT Ploiești, unde dau explicații pentru un jaf de aproape 1 mil de euro. Este vorba despre o casă de schimb valutar din Câmpina.

UPDATE

Potrivit unor surse apropiate anchetei consultate de G4Media.ro, sunt 38 de perchezitii, inclusiv in Prahova. Sunt investigate mai multe jafuri, printre care si cel de un milion de euro de la patronii unei case de amanet. Vizată este gruparea Giulești.

Câțiva membri ai grupării Giulești au ajuns la DIICOT Ploiești. Procurorii fac cercetări cu privire la un jaf din Câmpina de aproape 1 milion de euro.

Patronii unei case de schimb valutar din Câmpina au fost jefuiți în plină stradă. Tâlhăria a avut loc în toamna anului trecut.

Jaful s-a petrecut în fața locuinței celor doi soți care administrează o casă de schimb valutar din Câmpina. Erau în mașină când au fost atacați de persoane care au rămas necunoscute câteva luni. Victimele au fost bătute cu bestialitate astfel că nu au putut să ceară ajutor imediat. Când și-au revenit, deja tâlharii erau departe. Cel mai probabil hoții au acționat la pont, susțin sursele citate de Ziarul Incomod .

Hoții au fost identificați și prinși după jumătate de an de la săvârșirea faptei.

Fac parte dintr-o grupare specializată în astfel de tâlhării. Principalii suspecți, o parte dintre ei din București, au fost aduși deja la sediul DIICOT Ploiești pentru a fi audiați.

Potrivit unor surse Newsweek printre cei vizați se află și membri ai grupării Giulești.

Cea mai periculoasă grupare de tâlhari din București

Gruparea infracțională "Giulești" este considerată una dintre cele mai periculoase găști de tălhari care a acționat vreodată pe teritoriul României. Perioada sa de glorie a fost în anii 2011-2012, însă a intrat într-un con de umbră după ce mai mulți membri au ajuns la închisoare.

În ultimii ani, aceștia au început să revină în libertate și au început să se apuce de ce știau mai bine.

Deși erau urmăriți în mai multe dosare penale membrii rețelei de tâlhari au scăpat ani de zile de filtrele poliției. Foloseau mașini modificate. În unele dintre cele mai recente atacuri au folosit un Mercedes modificat pentru a atinge viteze mai mari.

Gruparea Giulești avea doi lideri, Dumitru Pancescu, zis Miki, și Adrian Stancu, zis Mitus, și de doi "locotenenți" - Dorinel Ionel Lazarica și Claudiu Marius Fieraru.

Acțiunile lor erau de o cruzime maximă. la locul jafurilor purtau cagule, băteau sau imobilizau paznicii și plecau inclusiv cu armamentul acestora și muniția din dotare.

De numele grupării Giulești se leagă spargerile de bancomate din Vâlcea, în 2012, dar a fost suspectată și de furtul bancomatului din Crângași în anul 2007, furtul de la Institutul Ana Aslan (din 2008) sau de la bancomatul de pe Splaiul Independenței.

În 2011, membrii grupării Giulești erau acuzați că au pătruns prin efracție în peste 30 de societăți comerciale, trei oficii poștale, doua bănci și într-un vagon de marfa, fiind suspectați de sustragerea a 11 case de bani, spargerea a trei bancomate, precum și de comiterea a cinci fapte de tălhărie.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro