Grupul chinez Alibaba a obţinut o sumă RECORD la listarea pe bursa din New York: 21,8 miliarde de dolari

Grupul chinez Alibaba a obţinut o sumă RECORD la listarea pe bursa din New York: 21,8 miliarde de dolari

Grupul chinez de comerţ electronic Alibaba Group a atras 21,8 miliarde de dolari din vânzarea a 320,1 milioane de acţiuni în cadrul ofertei publice iniţiale pe bursa din New York, cea mai mare sumă obţinută vreodată la o listare a unei companii pe bursa americană.

Recordul mondial aparţine băncii chineze Agricultural Bank of China, care a obţinut 22 miliarde de dolari la listarea pe bursă în 2010.

Tranzacţiile cu titlurile Alibaba, care au fost vândute la un preţ nominal de 68 de dolari, vor debuta vineri dimineată, relatează Bloomberg .

În urma listării, grupul asiatic este evaluat la 167,6 miliarde de dolari, depăşind rivalii Amazon din SUA şi Tencent Holdings din China în funcţie de valoarea de piaţă.

Yahoo, care a vândut 140 de milioane de acţiuni Alibaba în cadrul ofertei, a obţinut un câştig brut de 9,5 miliarde de dolari, potrivit MarketWatch. Yahoo a plătit, în 2005, aproximativ 1 miliard de dolari pentru acţiunile pe care le deţine în Alibaba.

Gigantul asiatic acoperă aproape 80% din vânzările online din China.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun! Caracter zero”

2 „Rușine! Trădător de neam și țară!” / Românii, indignați după arestarea trădătorului care spiona pentru Rusia

3 Cum este posibil așa ceva? / Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

4 VIDEO „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!” / Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul / Ce spune despre micii din Obor

5 Rusia modifică unilateral granițele cu două state NATO în Marea Baltică