Grupul Rolling Stones le promite cubanezilor un concert "istoric"

Grupul Rolling Stones le promite cubanezilor un concert "istoric"

Cu două zile înaintea primului lor concert în Cuba, grupul Rolling Stones a difuzat un videoclip în care Mick Jagger le promite fanilor cubanezi - în spaniolă - un spectacol "istoric", relatează miercuri AFP.

"Hola Cuba!", spun septuagenarii Mick Jagger, Charlie Watts, Ronnie Woods și Keith Richards la începutul videoclipului promoțional de un minut, difuzat de portalul de știri Cubainformacion.tv.

"Am mers în multe locuri incredibile, dar acest concert va fi istoric pentru noi și sperăm că și pentru voi. Vă mulțumim că ne primiți în frumoasa voastră țară", spune Mick Jagger în spaniolă cu un puternic accent englezesc, în timp ce se rulează imagini din Havana și cu grupul în concert.

Vineri, la 20h30 (00h30 GMT), grupul va susține un concert gratuit la Havana, într-un complex sportiv inaugurat înainte de revoluția din 1959, în cadrul turneului "America Latina Ole". Pentru acest concert, care are loc la trei zile după vizita istorică pe insulă a președintelui american Barack Obama, a fost montată o scenă de 80 de metri lungime, cu 10 ecrane gigantice, logistică nemaivăzută până acum în Cuba.

Deși nu a existat niciun decret care să interzică în mod explicit rockul, acest tip de muzică "imperialistă" a fost "omis" de regimul Fidel Castro, scrie AFP. Cubanezii își amintesc acum că în acea perioadă ascultau Beatles sau Rolling Stones în intimitatea locuințelor, pe casete care circulau clandestin. La mijlocul anilor 1980, acest gen muzical a început să fie tolerat, impunându-se în cele din urmă în media de stat în ultimul deceniu.

Mick Jagger a efectuat în luna octombrie a anului trecut o vizită în Cuba, asistând și la un concert de timba (gen muzical apropiat de salsa — n.r.) al grupului Bamboleo.

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor :Liviu Tatu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...