Grupul Wagner construieşte o linie de apărare în regiunea Lugansk, din Ucraina - VIDEO

Grupul Wagner construieşte o linie de apărare în regiunea Lugansk, din Ucraina - VIDEO

Grupul paramilitar Wagner a început construcţia unei linii fortificate de apărare în regiunea Lugansk, în estul Ucrainei, anexată de Moscova la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat miercuri patronul său, Evgheni Prigojin, citat de AFP.

„Un complex de fortificaţii este în curs de construcţie pe linia de contact, numită «linia Wagner»”, a declarat acest om de afaceri, apropiat Kremlinului, pe reţelele de social media ale companiei sale Concord, potrivit Agerpres.

Potrivit lui, „este vorba de o apărare pe mai multe niveluri”, dar nu a precizat lungimea acestei linii, nici locul exact al acesteia şi nici cât timp ar putea dura lucrările.

Prigojin (61 de ani) a remarcat între altele că această linie de apărare nu ar trebui să fie „necesară” în faţa armatei ucrainene, „simpla prezenţă a unităţilor Wagner pe linia frontului constituind deja un zid inexpugnabil”, în opinia sa.

Evgheni Prigojin a admis la sfârşitul lunii septembrie că a fondat în 2014 grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina şi a recunoscut prezenţa acestuia în special în Africa, Orientul Mijlociu şi în America Latină.

Acest grup este suspectat de mulţi ani de Occident că face munca murdară a Kremlinului în diferite teatre de operaţiuni, ceea ce Moscova a negat tot timpul.

Prigojin a oferit un timp servicii de catering Kremlinului, din această cauză fiind supranumit „bucătarul lui Putin”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”