Gustul verii într-o farfurie! Descoperă secretul lasagnei cu dovlecei și ricotta, o delicatesă de sezon

Gustul verii într-o farfurie! Descoperă secretul lasagnei cu dovlecei și ricotta, o delicatesă de sezon

Vara este anotimpul perfect pentru a te bucura de preparate culinare ușoare și pline de savoare. Dacă ești în căutarea unei rețete rafinate și delicioase, noi îți propunem să încerci lasagna cu dovlecei și ricotta. Acest preparat te va cuceri cu siguranță prin frăgezimea sa și gustul desăvârșit!

Rețetă de lasagna cu dovlecei și ricotta

Ingrediente necesare pentru lasagna cu dovlecei și ricotta:

9 foi pentru lasagna,

15 ml ulei de floarea soarelui,

1 ceapă,

6 dovlecei,

2 căței de usturoi,

250 grame de ricotta,

50 grame de brânză Cheddar,

350 grame de sos de roșii,

Sare și piper, după gust.

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-o oală, adu apa la punctul de fierbere și fierbe foiile de lasagna aproximativ 5 minute, până când devin fragede, dar nu fierte excesv. După ce le-ai scos din apă, clătește-le cu apă rece și stropește-le cu un pic de ulei pentru a nu se lipi.

Spală dovleceii și dă-i prin răzătoarea grosieră. Toacă ceapa și usturoiul. Încinge uleiul într-o tigaie mare și călește ceapa. După 3 minute, adaugă dovleceii și usturoiul și continuă să gătești până când dovleceii se înmoaie.

Adaugă în tigaie 2/3 din cantitatea de ricotta și Cheddar, apoi condimentează cu sare și piper, după gust. Încălzește sosul de roșii în cuptorul cu microunde timp de 2 minute la puterea maximă, pentru a-l încinge.

Într-o tavă mare de copt, așază straturi de lasagna, începând cu jumătate din amestecul de dovlecei , apoi foi de lasagna, sos de roșii și ricotta. Repetă acest proces, acoperind la final cu restul de ricotta și brânză Cheddar.

Coace lasagna pe raftul de sus al cuptorului aproximativ 10-15 minute, până când foile de lasagna devin moi, iar brânza deasupra se topește și devine aurie.

E gata! Poți savura acum o porție generoasă din lasagna cu dovlecei și ricotta, alături de cei dragi. Poftă bună!

Această rețetă de lasagna cu dovlecei și ricotta este ideală pentru a profita de gustul savuros al verii și pentru a aduce pe masa ta o explozie de arome delicioase. Fiind o variantă ușoară și cremoasă, cu siguranță te va cuceri și te va inspira să o pregătești din nou și din nou.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?