Guvern: Funcțiile din administrația centrală - auditate până la sfârșitul anului

Guvern: Funcțiile din administrația centrală - auditate până la sfârșitul anului

Toate posturile din administrația publică centrală vor fi auditate până la sfârșitul acestui an de un comitet interministerial, până atunci urmând să fie suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, potrivit unei ordonanțe adoptată joi de Guvern.

"Rolul acestui comitet interministerial este să analizeze cum sunt organizate instituțiile și funcțiile din autoritățile și instituțiile publice din administrația publică centrală și să propună măsuri pentru eficientizarea managementului în resursele umane. Analiza va viza ministerele, instituții centrale subordonate Guvernului sau ministerelor, inclusiv servicii publice deconcentrate ale acestora și instituțiile prefectului", precizează un comunicat al Executivului transmis AGERPRES.

Comitetul interministerial va elabora un raport cu recomandări referitoare la organizarea instituțională și a resurselor umane din administrația publică centrală, care va fi prezentat Guvernului.

Acest comitet interministerial va fi coordonat de prim-ministru și din el vor face parte secretarul general al Guvernului, reprezentanți ai Ministerelor Finanțelor, Muncii și Justiției Sociale, Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și ai Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Guvernul mai precizează că, pentru realizarea acestui proces de analiză și pentru pregătirea aplicării măsurilor de reformă, de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență până la 31 decembrie 2017, va fi suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate în vederea ocupării posturilor vacante din autoritățile și instituțiile publice.

Această prevedere nu se aplică unităților sanitare publice și instituțiilor din învățământul de stat.

De asemenea, Guvernul va putea aproba, prin memorandum, organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor, cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget.

Executivul precizează că "acest audit al personalului din administrația centrală este unul dintre pilonii Planului de raționalizare a cheltuielilor publice".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...