Guvern: Informaţia privind existenţa unor focare de COVID-19 la Palatul Victoria - falsă

Guvern: Informaţia privind existenţa unor focare de COVID-19 la Palatul Victoria - falsă

Guvernul dezminte informaţiile vehiculate în spaţiul public privind existenţa unor focare de COVID-19 la diferite structuri din aparatul de lucru al Executivului.

''Informaţia potrivit căreia 'la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc.) sunt cel puţin 7 cazuri de infectaţi, toţi nevaccinaţi' este în totalitate falsă. Până la această oră, niciun angajat al structurilor menţionate nu este în izolare, carantină, depistat pozitiv sau contact cu vreo persoană depistată pozitiv'', precizează reprezentanţii Guvernului.

Referitor la angajatul de la departamentul Protocol confirmat pozitiv, aceştia fac precizarea că există o persoană suspectată de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care se află la domiciliu şi care în ultima săptămână nu a fost la birou.

''În plus, având în vedere specificul activităţii angajaţilor din departamentul Protocol, aceştia au grijă să respecte măsurile de siguranţă impuse de situaţia pandemică: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, respectarea distanţării sociale'', menţionează sursa citată.

În context, Guvernul face apel la jurnalişti să verifice informaţiile înainte de a le publica, ''mai ales când acestea sunt de natură să producă panică, inclusiv în rândul angajaţilor unor instituţii''.

''De asemenea, vă asigurăm că, în situaţia în care va fi identificat un caz de COVID-19 sau un focar în rândul personalului Aparatului de lucru al Guvernului, acest lucru o să fie adus la cunoştinţă celorlalţi angajaţi în mod rapid şi vor fi luate toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2'', transmite sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile