Guvern: Până la 15 aprilie, vor fi implementate o serie măsuri urgente pentru creșterea gradului de colectare

Guvern: Până la 15 aprilie, vor fi implementate o serie măsuri urgente pentru creșterea gradului de colectare

Premierul Sorin Grindeanu a analizat, marți, propunerile Ministerului Finanțelor și ANAF privind creșterea gradului de colectare a taxelor și impozitelor și îmbunătățirea relației dintre administrația fiscală și contribuabili, fiind avute în vedere o serie de măsuri urgente în acest sens, cu implementare până la data de 15 aprilie 2017, a informat Guvernul.

Prim-ministrul a avut, marți dimineață, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și ANAF.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, măsurile avute în vedere vizează, printre altele, consilierea contribuabililor pentru plata la timp a taxelor și completarea corectă a declarațiilor fiscale, îndrumarea acestora pentru accesarea plății eșalonate a obligațiilor fiscale, în cazul în care nu-și pot plăti la timp taxele și impozitele, extinderea serviciului "Spațiul Privat Virtual" la persoanele juridice și la alte entități fără personalitate juridică.

Alte măsuri prevăd flexibilizarea modalității de poprire pe conturi în cazul contribuabililor care sunt executați silit, astfel încât suma blocată să nu depășească datoria către ANAF, inițierea de acțiuni de control în domeniul comerțului on-line, precum și intensificarea controlului în scopul identificării contribuabililor care înregistrează în evidențele contabile facturi false.

"De asemenea, în perspectivă, este avută în vedere îmbunătățirea relației dintre Fisc și contribuabili, prin aplicarea reglementărilor ce vor fi incluse în noua lege a prevenției, proiect aflat acum într-o etapă avansată de elaborare în cadrul unui grup de lucru interministerial. Scopul Legii prevenției va fi prevenirea aplicării automate a sancțiunilor pentru faptele care constituie contravenții, prin întocmirea unui plan de conformare, astfel încât să fie acordat contribuabilului un termen în care va avea posibilitatea să corecteze neregulile constatate și să se conformeze dispozițiilor legale", relevă comunicatul Executivului.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat Ionuț Mișa, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, și Bogdan Nicolae Stan, președintele ANAF.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante