Guvern: Premierul Ciucă a avut o primă întâlnire cu membrii Consiliului Director al AmCham România

Guvern: Premierul Ciucă a avut o primă întâlnire cu membrii Consiliului Director al AmCham România

Aplicarea unui cadru normativ predictibil şi eficient în raport cu mediul de afaceri şi investitorii se numără printre temele abordate în prima întâlnire pe care premierul Nicolae Ciucă a avut-o cu membrii Consiliului Director al AmCham România.

"Discuţiile au vizat prezentarea priorităţilor Guvernului României, cu accent pe oportunităţile oferite de cel mai mare buget de investiţii alocat în ultimii 30 de ani, implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi modalitatea de aplicare a unui cadru normativ predictibil şi eficient în raport cu mediul de afaceri şi investitorii. Cu această ocazie, participanţii au abordat nevoia de transparenţă şi predictibilitate legislativă, întărirea statului de drept, guvernanţa corporativă în întreprinderile de stat, aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, întărirea legăturilor economice cu Statele Unite ale Americii, dezvoltarea pieţei de capital, transformarea digitală şi funcţionarea sistemului de sănătate publică", se arată într-un comunicat al Guvernului transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pentru stimularea mediului de afaceri din România, a fost subliniată necesitatea unui dialog consistent public-privat, în contextul generat de nevoia asistenţei în implementarea de politici publice performante, care să genereze creşterea competitivităţii economiei şi a dinamicii relaţiei comerciale dintre România şi SUA.

"Pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, a fost abordat potenţialul reprezentat de investiţiile americane în România, fiind remarcată, totodată, importanţa prezenţei companiilor româneşti în Statele Unite ale Americii, ceea ce confirmă deschiderea de care pot beneficia, la rândul lor, antreprenorii români. Stimularea investiţiilor străine şi îmbunătăţirea gradului de colectare au fost evidenţiate, alături de atragerea banilor europeni prin PNRR şi Cadrul Financiar Multi-Anual, drept soluţii eficiente pentru a genera prosperitate şi bunăstare, pentru o administraţie publică cu personal mai bine pregătit. Sprijinirea sectorului de cercetare-dezvoltare, printr-un pachet de politici fiscale adecvate, reprezintă o oportunitate pe care atât zona guvernamentală, cât şi mediul privat o recunosc drept esenţială în creşterea capacităţii industriei de a oferi valoare adăugată", se menţionează în comunicatul Guvernului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla