Guvernatorul Băncii Centrale slovace, condamnat pentru luare de mită

Guvernatorul Băncii Centrale slovace, condamnat pentru luare de mită

Guvernatorul Băncii Centrale a Slovaciei, Peter Kazimir, ministru de finanţe în guvernul social-democrat al fostului premier Robert Fico, a fost condamnat joi pentru luare de mită, relatează agenţiile Reuters şi TASR.

Potrivit sentinţei, care nu este definitivă, el trebuie să plătească o amendă penală de 100.000 de euro, în caz contrar va primi doi ani de închisoare.

Peter Kazimir a fost acuzat că, în timp ce era ministru de finanţe, a încasat bani din partea unei companii din sectorul IT pentru ca aceasta să primească în schimb un contract plătit din fonduri publice, potrivit Agerpres .

După anunţarea sentinţei, premierul slovac Eduard Heger şi preşedinta Zuzana Caputova, politicieni de centru-dreapta, i-au cerut demisia.

Însă partidul lui Peter Kazimir, SMER, o formaţiune social-democrată de orientare conservatoare, a sărit în apărarea lui, afirmând că el este o victimă tipică a unei justiţii folosite în scopuri politice.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Florin Călinescu și viața la țară: „Am o gospodărie cu multe animale, dar iedul l-am dat că se ținea de rele“

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep