Guvernul a aprobat ordonanţa privind achiziţionarea operei lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului" şi va achita restul sumei de 10 milioane de euro

Guvernul a aprobat ordonanţa privind achiziţionarea operei lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului" şi va achita restul sumei de 10 milioane de euro

Guvernul a aprobat miercuri OUG potrivit căreia va completa suma de 11 milioane de euro pentru achiziţionarea operei lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului", actul normativ stabilind şi crearea unui fond special pentru cumpărarea altor opere în viitor, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Guvernul a aprobat OUG privind achiziţionarea operei lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului"

În condiţiile în care, în urma campaniei de subscripţie publică, s-a strâns peste un milion de euro din donaţii, Guvernul va achita restul de 10 milioane de euro pentru "Cuminţenia Pământului", până la sfârşitul lunii noiembrie.

Fondul special pentru achiziţionarea pe viitor a altor opere va avea la bază un mecanism similar, care va include şi donaţiile publice.

Campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia sculpturii, lansată oficial de către Guvenul României şi Ministerul Culturii în luna mai, s-a derulat până la 30 septembrie, suma totală care trebuia strânsă fiind de şase milioane de euro, din care s-au strâns 1.163.034 de euro.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina