Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului MAI cu 30 milioane lei pentru decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea refugiaţilor din Ucraina

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului MAI cu 30 milioane lei pentru decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea refugiaţilor din Ucraina

Potrivit comunicatului de presă al Guvernului, suma este necesară pentru decontarea din bugetul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a cheltuielilor cu hrana şi cazarea cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiţi de persoane fizice.

În vederea stabilirii acestei sume s-a luat în calcul acordarea unui sprijin financiar de 20 lei/persoană găzduită/zi pentru acoperirea cheltuielilor necesare asigurării hranei şi un sprijin financiar de 50 lei/persoană găzduită/zi pentru acoperirea cheltuielilor necesare asigurării cazării, unui număr mediu de 14.000 cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, precum şi beneficiari ai Deciziei de punere în aplicare (UE) 2022/382 a Consiliului din 4 martie 2022, pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, MAI, prin IGSU, va răspunde de modul de utilizare a sumei alocate, sumele rămase neutilizate urmând a fi restituite la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului până la sfârşitul anului 2022, mai indică sursa menţionată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”