Guvernul anunță stoparea zborurilor înspre și dinspre Italia! Măsuri drastice pentru limitarea răspândirii coronavirusului!

Guvernul anunță stoparea zborurilor înspre și dinspre Italia! Măsuri drastice pentru limitarea răspândirii coronavirusului!

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat în noaptea de duminică spre luni că decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a fost stoparea tuturor zborurilor către Italia și din Italia, pe toate aeroporturile din 9 martie în 23 martie.

„Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia şi din Italia către România pentru toate aeroporturile din ţară începând cu 9 martie ora 12,00 până pe 23 martie ora 12,00”, a afirmat Vela într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că o discuție despre eventuala suspendare a cursurilor în școli va avea loc luni, dar a precizat că, dacă un singur caz apare într-o școală, cursurile sunt suspendate în toată școala.

Marcel Vela:

Se aprobă stoparea zborurilor către Italia și din Italia, pe toate aeroporturile din 9 martie în 23 martie

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor străini din Italia, China, Iran către România cu escală

Informarea cetățenilor români care sosesc din Italia, China, Iran Coreea de Sud care sosesc prin forntiera terestră că sunt obligați să intre în carantină sau izolare la domiciliu

Cetățenii vor semna o declarație pe proprie răspundere

Refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare e infrancțiune pedepsită conform Codului Penal

Se permite accesul în România al cetățenior stărini care vin din Italia, China, Iran și Coreea de Sud prin toate unctele de frontieră sub măsura obligatorie a carantinei

Sunt exceptate transporturile de marfă de minim 3,5 tone de la interdicția privind accesul pe teritoriul României

Se aplică cele de mai sus și pentru transportul maritim și fluvial

Măsurile se aplică până la 31 martie, cu posibilitatea prelungirii

Mâine la ora 16.00 e convocat Comitetul național pentru situații speciale într-o nouă ședință pentru a evalua la zi situația operativă

Vor fi luate și alte decizii

Suspendarea cursurilor în școli: va fi analizat în ședința de mâine

Studenta din Regie: vom avea rezultatul în câteva ore

Victor Costache:

Cehia și Austria au luat măsuri similare pentru a încetini răspândirea virusului

Suntem sub 20 de cazuri, e momentul să luăm aceste măsuri care pot părea drastice

Așa am stopat propagarea epidemiei dinspre China

Marcel Vela:

Legat de școli, e decisă deja măsura ca, dacă un singur caz apare într-o școală, cazurile sunt suspendate în toată școala.

Victor Costache:

Săptămâna viitoare sosește un lot important de materiale pentru spitale și DSP

Marcel Vela:

Pe varianta aeriană, e foarte simplu de verificat traseul unei persoane. Pe feroviar sau rutier e mai complicat de verificat traseul, dar fac apel la responsabilitatea compatrioților noștri, ei sunt responsabili de sănătatea familiilor. Să nu facă ce a făcut un cetățean român care a spus că vine din Germania, dar venea din Italia și era infectat. MAI va intensifica controalele, vor fi verificări ample și până la urmă adevărul se află. Să nu creadă cineva că dacă face o declarație falsă noi o să credem fără verificări în cascadă.

E un apel la patriotism

Raed Arafat:

Județele de graniță au locuri pentru carantină, există un plan pentru suplimentarea locurilor, există chiar posibilitatea de a închiria.

Azi la Oradea a intrat în carantină un autocar care venea din Milano din cauză că un pasager avea febră

Marcel Vela:

Facem apel la cetățeni să nu pună presiune pe punctele de frontieră

Raed Arafat:

O parte din persoanele aflate în microbuz cu bolnavul din Galați au fost identificate, am avut și imagini din microbuz. Nu a sunat nimeni la numărul din comunicat, dar Poliția a identificat o parte din pasageri

Marcel Vela:

Premierul Orban a participat la ședința de azi. Am decis să extindem anchetele epidemiologice la sugestia premierului. Facem anchetele nu doar pe contacții primari, ci și pe al doilea cerc de contacți, mai extins

Lucian Bode:

Zborurile spre și din Italia sunt suspendate pentru 14 zile pentru că așa ne permit regulamentele internaționale.

Zborurile vizate sunt: Roma, Torino, Bologna, Napoli, Florența, Pisa și Catania

Aeroporturile care operau în România: Suceava, Craiova, Cluj, Iași, Bacău, Timișoara, Otopeni

Lucian Bode:

Mâine vom lua în discuție transportul cu mașinile personale, autobuzul și trenul

Pe transpotul cu autocarul există cursele regulate, unde există licențe de transport, dar și cursele ocazionale în care operatorul are obligația să anunțe autoritatea rutieră română cu 30 de minute înainte de începerea cursei.

Marcel Vela:

Să știe cei care fac transport neautorizat, așa numiții pirați, că avem camere de luat vederi în toate punctele de trecere a frontierei și vom lua măsurile necesare

Lucian Bode:

La metrou se operează cu maximum de trenuri (63 din 63), timpii de așteptare sunt reduși la minim posibil. Încercăm să găsim și alte măsuri de fluidizare a accesului la stațiile de metrou. Noaptea se face dezinfecția trenurilor.

Marcel Vela:

Poliția de Frontieră e la datorie inclusiv pe granița cu Ucraina și Moldova.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”