Guvernul are termen până pe 25 aprilie să trimită la Comisia Europeană un document că se va încadra în deficitul de 3%

Guvernul are termen până pe 25 aprilie să trimită la Comisia Europeană un document că se va încadra în deficitul de 3%

Guvernul va trimite la Bruxelles până pe 25 aprilie un document care să convingă Comisia Europeană că se va încadra într-un deficit bugetar de 3%, a anunțat, joi, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, la finalul ședinței de Guvern.

"Nu am trimis niciun document deocamdată. Lucrăm intens la acest lucru. Bruxelles-ul ne-a dat termen 25 aprilie. A fost recent o misiune de evaluare post-program cu Comisia Europeană și am convenit ca pe 25 aprilie — dânșii au precizat că până la ora prânzului — să trimitem programul nostru de măsuri care să securizeze respectarea deficitului, fapt pentru care am trimis tuturor ordonatorilor de credite, de 2 săptămâni, rugămintea ca până pe 5 aprilie să comunice fiecare ce măsuri se pretează pe domeniul său de activitate, astfel încât noi să le integrăm", a precizat Ștefan.

El este de părere că oficialii Comisiei Europene nu cred că deficitul va depăși 3%.

"Știu că există această îngrijorare. Am avut plăcuta surpriză ca inclusiv comisarii europeni să înceapă discuția cu noi așa: 'Știm că în anii precedenți noi am fost mai prudenți și realitatea nu a confirmat previziunile noastre, dar ne este teamă să nu se întâmple anul acesta'. Am apreciat foarte mult că ei au recunoscut că previziunile din anii precedenți nu s-au confirmat. Nici acum nu au convingerea că se va confirma. Am garantat în toate discuțiile că România rămâne în 3% necondiționat", a mai arătat ministrul Finanțelor.

AGERPRES/(A — autor: Florin Bărbuță, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”