Guvernul australian salută decizia Tribunalului Federal de a respinge apelul lui Novak Djokovic

Guvernul australian salută decizia Tribunalului Federal de a respinge apelul lui Novak Djokovic

Guvernul australian a salutat duminică decizia Tribunalului Federal al Australiei de a respinge apelul depus de tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale şi a deportării din Australia, informează AFP şi Reuters.

"Politica fermă de apărare a frontierelor Australiei ne-a menţinut în siguranţă în timpul pandemiei" de COVID-19, a afirmat ministrul australian pentru imigraţie, Alex Hawke, într-un comunicat. "Australienii au făcut mari sacrificii pentru a ajunge aici şi guvernul Morrison este ferm decis să apere această poziţie", a adăugat ministrul.

La rândul său, premierul Scott Morrison a salutat decizia, subliniind că aceasta va ajuta la "menţinerea frontierelor australiene puternice şi a australienilor în siguranţă". "Este timpul acum să mergem mai departe cu Australian Open şi să ne bucurăm de tenis", a declarat Morrison.

Decizia de duminică înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu mai poate întreprinde alte acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open, care începe luni şi ar putea primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia.

Această "telenovelă" cu întorsături de situaţie are loc într-o ţară ai cărei locuitori au îndurat aproape doi ani unele dintre cele mai stricte restricţii anti-Covid din lume şi unde sunt programate alegeri pentru luna mai. De aici un context politic încărcat. Presiunea s-a intensificat în jurul prim-ministrului conservator Scott Morrison, acuzat de "incompetenţă" de către opoziţia laburistă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”