Guvernul britanic a început înregistrarea cetăţenilor europeni într-un program-pilot care testează sistemul de imigraţie

Marea Britanie a început marţi înregistrarea a mii de cetăţeni comunitari ce doresc să-şi legalizeze situaţia pentru a putea rămâne în această ţară după Brexit (să obţină aşa-numitul "settled status"), într-un program-pilot menit să testeze sistemul de imigraţie pe care guvernul de la Londra speră să-l facă deplin operaţional până la sfârşitul anului, a anunţat Ministerul britanic de Interne, citat de agenţia EFE.

Circa 4.000 de europeni pot deja să înainteze cererile pentru a primi statutul de rezident permanent în Marea Britanie, un proces care în lunile următoare ar trebui să devină accesibil tuturor celor circa 3,8 milioane de cetăţeni comunitari care locuiesc în această ţară.

În această etapă de probă pot participa cetăţeni europeni care lucrează în sistemul medical NHS din nord-vestul Angliei, precum şi studenţi şi personal de la trei universităţi din Liverpool.

Acele persoane care doresc să rămână în Marea Britanie după ieşirea acesteia din Uniunea Europeană trebuie să-şi programeze o întâlnire cu un reprezentant al Ministerului de Interne, care îi va ghida în acest proces. Atunci când sistemul va fi deschis pentru toţi cetăţenii comunitari, întregul proces va putea fi realizat pe internet, fără o astfel de întâlnire. Aplicaţiile vor costa 65 de lire pentru adulţi şi 32,5 lire pentru minorii sub 16 ani.
A
Guvernul britanic a precizat deja că cetăţenii UE şi membrii familiilor lor care la finele lui 2020 se vor afla de cel puţin cinci ani în Marea Britanie vor putea cere "settled status", care le va permite să trăiască şi să muncească în Marea Britanie pe termen nedefinit. Cei veniţi până la 31 decembrie 2020, dar de mai puţin de cinci ani, vor putea rămâne până la împlinirea acestui termen, după care vor putea solicita la rândul lor noul statut.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere